ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Πρόσφατα έφθασε στο σπίτι μας ένα υπέροχο βιβλίο. Μια ιστορία για την ανιδιοτελή αγάπη. Μια ιστορία άκρως συγκινητική, που σε βάζει στη διαδικασία να αναλογιστείς, μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε, όταν αγαπάμε αληθινά; Το "Δεν θα σε πειράξει κανείς" που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική, αρχικά σου προκαλεί το συναίσθημα της λύπης συνεχίζοντας όμως να το διαβάζεις σε αγγίζει βαθιά και σου φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια. Σχεδόν δεν μπορείς να σταματήσεις να κλαις. Σου κόβεται η ανάσα και λυγίζεις, μπροστά στο κεντρικό νόημα της ιστορίας!
Den-tha-se-peiraksei-kaneis-book-review
Πρωταγωνιστής, ένα παιδί της τρίτης δημοτικού, που για τις ανάγκες της ιστορίας ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το χαρακτήρα ενός γάτου ονόματι Ματίας. Ο Ματίας είναι πολύ ατίθασος και συνέχεια προκαλεί παράπονα λόγω της ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς του. Μέχρι που φθάνει στο σημείο να κάνει κάτι εντελώς ακραίο. Ένα πρωί, ενώ λείπουν οι γονείς του σε ταξίδι, κλείνεται στο μπάνιο, παίρνει την ξυριστική μηχανή του μπαμπά του και κάνει το αδιανόητο.
Ξυρίζει όλες τις τρίχες από το κεφάλι του. Φθάνοντας στο σχολείο του, η εμφάνισή του προκαλεί τα κοροϊδευτικά σχόλια και πειράγματα των συμμαθητών του, αλλά αυτό δε φαίνεται να τον απασχολεί καθόλου. Ίσα-ίσα μοιάζει να το θέλει. Θέλει να βιώσει όλα τα αρνητικά συναισθήματα μιας τόσο διαφορετικής εμφάνισης.
Και η επέμβαση στην εξωτερική του εμφάνιση, δε σταματά εκεί. Το ίδιο βράδυ, ξυρίζει το υπόλοιπο σώμα του μέχρι και τα μουστάκια του. Δεν τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες και τα γέλια των φίλων του. Έχει πάρει την απόφασή του και μένει πιστός σ'αυτή. Η μόνη που τον πλησιάζει με τρυφερό τρόπο και δείχνει να καταλαβαίνει είναι η δασκάλα του, που τον αγκαλιάζει και του λέει "όλα θα πάνε καλά, θα δεις!"
Στο τέλος της ιστορίας, με την επιστροφή των γονιών του, αποκαλύπτεται η αλήθεια της πράξης του. Ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας και ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα. ΌΧΙ, ο Ματίας δεν ήθελε να προκαλέσει κανέναν αλλά να προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή ενός άλλου παιδιού στο σχολείο - του μικρότερου αδερφού του... Το μεγαλείο της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και του αλτρουισμού συγκινεί βαθύτατα!
Ο Βασίλης Κουτσιαρής, προσεγγίζει το θέμα της ιστορίας με μοναδικό τρόπο, κατάλληλο για τους μικρούς μας αναγνώστες και μαζί με την εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, έχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα!
Το "Δεν θα σε πειράξει κανείς" μπορείς να το βρεις στο online κατάστημα της Ελληνοεκδοτικής στην κατηγορία παιδικά/εικονογραφημένα. 
Μην το χάσεις! Είναι άλλος ένας μικρός θησαυρός, ένα διαμαντάκι για παιδικές βιβλιοθήκες!


CONVERSATION

4 Comments:

  1. Πόσο τρυφερή ιστορία... μαντεύω τι συμβαίνει με τον αδερφό του κι αν μαντεύω σωστά, θυμάμαι είχα διαβάσει μια παρόμοια, πολύ συγκινητική ιστορία σε βιβλίο όταν ήμουν μικρή!
    Ευχαριστούμε για την πρόταση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι είναι υπέροχο βιβλίο, πράγματι! Εγώ σ'ευχαριστώ για το σχόλιο! φιλιά

      Διαγραφή
  2. Το είδα και κάπου αλλού και μου άρεσε και σίγουρα θα αρέσει στην κόρη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου άρεσε Νατάσα μου, τότε να το πάρεις για να της το διαβάσεις! σε φιλώ

      Διαγραφή

Back
to top