ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Χαρασκευή σήμερα φίλη μου και σκέφτηκα να την γιορτάσουμε όπως ακριβώς της αξίζει! Μ'ένα σούπερ αφράτο και μαμαδίστικο κέικ βανίλια-σοκολάτα! Ο καιρός σα να μπαίνει σε χειμωνιάτικο mood και ειλικρινά μου έχει λείψει πάρα πολύ. Μου έχουν λείψει οι κρύες, μουντές μέρες που κάθεσαι στο σπίτι μ'ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ παρέα με νόστιμο κεκάκι, σαν κι αυτό που σου παρουσιάζω σήμερα.
KEIK-VANILIA-SOKOLATA
Αγαπώ πολύ τα κέικ και προσπαθώ να φτιάχνω ένα μέσα στην εβδομάδα. Το συγκεκριμένο μου βγήκε πολύ καλό, φούσκωσε όσο ήθελα (έχω ένα θέμα με τις φόρμες...) και κρύβει κι ένα μυστικό συστατικό!!! Πάρε χαρτί και μολύβι για να σημειώσεις αυτή την πανεύκολη συνταγή.

Υλικά: 
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου (να έχει μαλακώσει)
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή 
  • 4 αυγά μέτρια μεγέθους
  • 250 γρ. αλεύρι φαρινάπ (το περνάω από κόσκινο)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 25 γρ. ρόφημα HEMO (το μυστικό συστατικό που σου προανέφερα)
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C 
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά μας
  • Έπειτα προσθέτουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί. 
  • Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με μια μαρίζ.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα σε στρογγυλή φόρμα σιλικόνης (22 εκ.).
  • Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το Hemo και ανακατεύουμε καλά. 
  • Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο υπόλοιπο μισό μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
  • Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη φόρμα σιλικόνης και μ' ένα μαχαίρι σχηματίζουμε κύκλους.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου μία ώρα (ανάλογα το φούρνο) μέχρις ότου ψηθεί καλά το κέικ. Μετά το μισάωρο τρυπάμε με οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
  • Αφού κρυώσει καλά κόβουμε σε μερίδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Καλή επιτυχία!

CONVERSATION

2 Comments:

  1. Φαίνεται υπέροχη συνταγή , Μαρία μου, και οι φωτογραφίες σου πολύ μου άρεσαν, πολύ ατμοσφαιρικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top