Η ΒΟΛΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ CHRISTMAS FACTORY


Τα τελευταία χρόνια με τα παιδιά, την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μας αρέσει να επισκεπτόμαστε το Christmas Factory, στο Γκάζι! Έτσι και την περασμένη Κυριακή, ήταν άλλωστε και η έκπληξη που έκρυβε το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο!
Φάγαμε ένα πλούσιο πρωινό  για να πάρουμε δυνάμεις (χεχεχε) και φύγαμε... τα παιδιά όπως σου είπα, δεν γνώριζαν τον προορισμό, οπότε ήταν μέσα στην περιέργεια και την ανυπομονησία (καταλαβαίνεις)
Φθάνοντας εκεί, τα ματάκια τους έλαμψαν από χαρά κι ευτυχία, χαζεύοντας το γιορτινό σκηνικό και τα διάφορα παιχνίδια! "Μαμά πού ήρθαμε, στο λούνα παρκ;" ρώτησε ο μεγάλος. "Όχι, αγάπη μου, είμαστε στο εργοστάσιο Χριστουγέννων και θα πάμε να συναντήσουμε τον Άη Βασίλη" του απάντησα! Ενθουσιάστηκαν και μόνο στο όνομα του! 
Χωρίς να χάσουμε χρόνο, πήγαμε στο πρώτο ταμείο και αγοράσαμε μερικές μάρκες για διασκέδαση στο Fun Park! Η χαρά των παιδιών έχω να σου πω!
Μπήκαμε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, του πάρκου με πρώτη και καλύτερη τη ρόδα. Από εκεί ψηλά χαζέψαμε την Ακρόπολη και τη θέα όλης της Αθήνας!

Δίπλα στη ρόδα, την ώρα εκείνη γινόταν ένα χορευτικό πάρτι με τους Athens Boogie (πειράζει που δεν τους έχω ακουστά;), σε ρυθμούς Rock 'n' Roll και Swing. Λικνιστήκαμε κι εμείς λίγο... αχ πάντα ήθελα να μάθω αυτά τα είδη χορών! Παρέα για τα μαθήματα δεν έβρισκα ποτέ...πφφφφ!
Στον κλόουν, όπου γελάσαμε με την καρδιά μας (τον Αναστάση τον έπιασε λόξιγκας από τα πολλά γέλια) γιατί αυτοί οι παράξενοι κλόουν έβγαζαν αλλόκοτους κι ελαφρώς τρομακτικούς θορύβους και γέλια.
Κάναμε απίθανες περιστροφές με τα space ships...
Ενώ ο μεγάλος μου λάτρεψε την αναρρίχηση, σε μια φοβερή και πολύ προσεγμένη κατασκευαστικά εγκατάσταση μέσα στο χώρο του πάρκου!
Επισκεφτήκαμε τα δωρεάν διαδραστικά εργαστήρια, με πρώτο και καλύτερο το Θρόνο του Άη Βασίλη. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολλές ώρες στην ουρά (το πάθαμε πέρυσι) γιατί είχε λίγο κόσμο. Τα παιδιά βέβαια, δεν είχαν καθόλου υπομονή...ho, ho, ho Όταν κάποια στιγμή ήρθε η σειρά μας για την κλασική φωτογραφία, τα αγόρια μου τα έχασαν λίγο, σαν να ντρεπόντουσαν, το χαμόγελο με το ζόρι έβγαινε... στήθηκαν δίπλα στον "Άγιο" κάπως "παγωμένοι" και κλικ, βγήκε η περιβόητη φωτογραφία, η οποία έγινε ημερολόγιο του 2017 για τους παππούδες-γιαγιάδες!
Θαυμάσαμε πρωτότυπα επιτραπέζια στο εργαστάσιο παιχνιδιών, όπου τα μικρά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με ένα από αυτά - τις μελισσούλες! Κράτησα φυλλάδιο να τα μελετήσω...είναι εκπληκτικά παιχνίδια..Χαζέψαμε τα απίθανα βιβλία, χριστουγεννιάτικα και μη! 

Περπατήσαμε στα στενά του Christmas Factory με τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια και απολαύσαμε μυρωδιές από τις διάφορες λιχουδιές - αλμυρές και γλυκές, ενώ περιοριστήκαμε στο να δούμε μόνο τα διάφορα χριστουγεννιάτικα δώρα, αναμνηστικά,γούρια κτλ λόγω υπερτιμημένου κόστους (κατά τη γνώμη μου)
Φάγαμε ποπ-κορν και ήπιαμε ζεστό καφεδάκι σ'ένα από τα μαγαζιά του χώρου!
Αγοράσαμε γλειφιτζούρια και καραμέλες κανέλας και δοκιμάσαμε γλυκά και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς στο εργοστάσιο γλυκών! 
Αυτή ήταν η βόλτα μας και φέτος στο Christmas Factory! Και την ευχαριστηθήκαμε πολύ! Πάρα πολύ... Να σου πω την αμαρτία μου, μόλις συννέφιασε για τα καλά και άρχισε το κρύο να τσούζει το πρόσωπο μου (ναι, δεν αντέχω το κρύο), ήθελα να φύγουμε! Καλά ήταν δυο ωρίτσες... έφθασε να τα (ξανά) δούμε όλα! χεχεχε
Εσύ φίλη μου; Το επισκέφτηκες ή όχι ακόμα; Για πότε λες; Για να ξέρεις πάντως, υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, για όλη την περίοδο των γιορτών εδώ, δες το και διάλεξε τη μέρα που σε βολεύει!
Συνεχίζουμε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα, με περισσότερες δραστηριότητες και πολύ παιχνίδι!
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση, σε φιλώ γλυκά!





CONVERSATION

7 Comments:

  1. Τι όμορφα που περάσατε. Θέλαμε πολύ να πάμε πέρσι αλλά δεν μας έκατσε και φέτος είμαστε μακριά, δεν πειράζει όμως και εδώ έχει πολύ ωραία πράγματα να κάνουμε με τον μικρό. Να περνάτε πάντα έτσι ωραία και καλά. Καλές γιορτές να έχεις και Καλή Χρονιά. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε τέλεια όπου κι αν είστε Τέσση μου! Αρκεί να είστε όλοι μαζί! Καλές γιορτές σας εύχομαι με υγεία κι αγάπη! φιλάκια κι από μενα

      Διαγραφή
  2. Θέλω και εγώ να τα πάω τα παιδιά! ωραίο φαίνεται αν και το περίμενα μεγαλύτερο για να είμαι ειλικρινής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε Μάχη μου, τα παιδιά θα το διασκεδάσουν! Κι η ατμόσφαιρα είναι όμορφη και γιορτινή! Δεν το λες και μικρό πάντως...μια χαρά το γυρνάς, έχει τόσα πράγματα να δεις και να ξελογιαστείς...πίστεψε με! φιλάκια

      Διαγραφή
  3. πηγαιναμε καθε χρονο, αλλα περισυ ειδικα απογοητευτηκα. οποτε για φετος θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πω πω ζήλεψα! Δεν πήγαμε ακόμα και δεν έχω ιδέα αν θα βγει το πρόγραμμα για να πάμε! Να είσαι καλά που μας μετέφερες αυτό το μαγικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο το κλίμα που μας μετέδωσες αλλά κι εγώ ξέρω τώρα ότι πρέπει να πάω μια μέρα χωρίς κόσμο γιατί την είχαμε πατήσει παλιότερα. Αχ όμορφα είναι αυτά! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top