ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!


Μαζί με τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές, έχουμε ξεκινήσει και τις ανάλογες συνταγές! Μην κοιτάς που δεν προλαβαίνω να σου τα παρουσιάζω όλα! Λίγες μέρες έχουν μείνει για την ωραιότερη εποχή του χρόνου και είμαστε σε τρελό οίστρο! Έχουμε πάρει φωτιά λέμε!!!
Χθες το απόγευμα που λες, λιμπίστηκα γλυκάκι η δόλια  η μάνα! Τι να φτιάξω, τι να φτιάξω... ΚΕΙΚ σκέφτηκα!  Επειδή όμως ήμουν εξαντλημένη από την γενική φασίνα της ημέρας, ήθελα μια πολύ γρήγορη συνταγή, που να μη με κρατήσει πολύ ώρα όρθια. Τη στιγμή που έβγαζα τα υλικά μου από το ντουλάπι και το ψυγείο, έπεσε το "μάτι" μου πάνω στις συνταγές που έχει η συσκευασία της Φαρίνα! "Κέικ χωρίς μίξερ", διάβασα και μου ήρθε η έμπνευση... αυτό ήταν! "Μα πώς και δεν το είχα σκεφτεί μόνη μου" μονολόγησα!
Μέσα σε 15 λεπτά τελείωσα με την παρασκευή και φούρνισα το κέικ... ποιο κέικ? Αν ναι καλέ, ξέχασα να σου πω, τι κέικ αποφάσισα να φτιάξω...χεχεχε
Εν όψει των Χριστουγέννων, θέλησα να φτιάξω κάτι ανάλογο! Κάτι γιορτινό, που να είναι άμεσα συνυφασμένο με τις μυρωδιές και τις γεύσεις των Χριστουγέννων! 
Έλα να σου πω, πώς έφτιαξα γρήγορα και ξεκούραστα το πιο νόστιμο...
Κέικ Πορτοκαλιού με νιφάδες μαύρης σοκολάτας!
Υλικά:
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250γρ μαργαρίνη (βιτάμ)
  • 400γρ ζάχαρη λευκή
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα & χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
  • 1 συσκευασία νιφάδες κουβερτούρας

Σ'ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη, έλιωσα το βούτυρο - προσοχή να μην καεί!
Σ'ένα άλλο μπολ κοσκίνισα το αλεύρι και τις βανίλιες.
Αφού έλιωσε το βούτυρο πρόσθεσα μέσα τη ζάχαρη και με το σύρμα ανακάτεψα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα.
Έπειτα, έριξα στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και συνέχισα για λίγο το ανακάτεμα.
Μετά, προστέθηκε και το ξύσμα με το χυμό πορτοκαλιού και τέλος ενσωμάτωσα λίγο λίγο το αλεύρι.
Στο τέλος πρόσθεσα και τις νιφάδες σοκολάτας και ανακάτεψα με απαλές κινήσεις για να πάει παντού. Τις νιφάδες τις είχα περάσει πρώτα από λίγο αλεύρι για να μην κάτσουν στον πάτο της φόρμας (το έχω πάθει μια φορά)
Άδειασα το μείγμα μου σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και έψησα για 1 ώρα (200 βαθμούς) στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο.

Extra tip: αν θέλουμε στα υλικά μας μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γλυκού κανέλα σκόνη. Η κανέλα ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκάλι και τη σοκολάτα. Εγώ την ξέχασα...τη βασίλισσα των μπαχαρικών!!!
Ένα θα σου πω! Δεν υπάρχει αυτό το κέικ! Είναι τόσο μοσχοβολιστό και αφράτο! Μμμ και το πορτοκάλι σε συνδυασμό με την πικρή σοκολάτα....τόσο μα τόσο ταιριαστά...στη γεύση! Ακόμα και μετά την κατάποση της μπουκιάς σου, είναι τόσο έντονη η γευστική τους εντύπωση στον ουρανίσκο σου!  Ένα τέτοιο γλυκό, είναι must για την περίοδο των Χριστουγέννων, το οποίο μάλιστα με την ανάλογη διακόσμηση και την προσθήκη ενός φλουριού, μπορεί να σταθεί εύκολα και ως Βασιλόπιτα!!! 
Εμείς στην οικογένεια μου τουλάχιστον, αυτή τη συνταγή ακολουθούμε χρόνια τώρα... με ένα επιπλέον υλικό, τα αλεσμένα αμύγδαλα, ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο!  
Μείνε συντονισμένη, γιατί έρχονται πολλά ακόμα...διαγωνισμοί, κι άλλες συνταγές, κι άλλες χειροτεχνίες, προτάσεις...
Μέχρι την επόμενη ανάρτησή μου, σε γλυκοφιλώ.


CONVERSATION

3 Comments:

  1. Φούσκωσε υπέροχα και με τη σοκολάτα μέσα φαντάζομαι πόσο νόστιμο θα έγινε,ωραίο και για το σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ!! Μου τρέχουν τα σάλια… Έμεινε τίποτα, ή μπα;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιαμ μιαμ φαίνεται υπέροχο! Ότι πρέπει με μια κούπα αχνιστό καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top