ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ΜΠΟΥΝΑΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ


Την πρώτη μας Χριστουγεννιάτικη ιστορία (για φέτος), διαβάσαμε χθες βράδυ με τον μεγάλο μου γιο! Γυρνώντας από το μάθημα του tae kwo do, χθες το απόγευμα, σταματήσαμε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς προκειμένου να του αγοράσω ένα καινούριο τετράδιο αντιγραφής για το σχολείο. Ε, τι το θες, μπροστά στον πάγκο του ταμείου δεκάδες αραδιασμένα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, μας κοιτούσαν χαρούμενα και σχεδόν μας ψιθύριζαν: "αγόρασα με, αγόρασα με..." 

Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και είπα στο γιο μου: 
"Αχ Γιώργο κοίτα. Βιβλία με χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Θες να πάρουμε ένα."(Εγώ ενθουσιάζομαι περισσότερο από τα μικρά παιδιά, όταν πρόκειται για παιδικά βιβλία!) 
Και εκείνος, σαν καλός βιβλιοφάγος, δεν μου αρνήθηκε!
"Αυτό μαμά! Αυτό να πάρουμε, με τον Αϊ-Βασίλη!" 

Το βιβλίο μας, με τίτλο "Μπουναμάδες με μπελάδες"μας μιλάει για ένα αγόρι, το Χάρη, ο οποίος εύχεται να ήταν γιος του Αϊ-Βασίλη, για να μπορεί να έχει όλα τα παιχνίδια δικά του! Το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου ακούει την ευχή του και το μεταφέρει, με τρόπο μαγικό στο σπίτι του Άγιου  λίγες ώρες πριν εκείνος αρχίσει το μεγάλο του ταξίδι. Ο Χάρης έχει πια όλα τα καλά! Μα γιατί είναι τόσο στενοχωρημένος;


To βιβλίο "Μπουναμάδες με μπελάδες"  είναι μία νέα, καλογραμμένη και τρυφερή ιστορία από την επιτυχημένη συγγραφέα,  ΓιολάνταΤσορώνη-Γεωργίαδη, σε εικονογράφιση Νίκης Λεωνίδου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας! Ανήκει σε εκείνα τα βιβλία που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη! Στη ίδια σειρά, κυκλοφορούν άλλα 26 βιβλία.  Όπως ορθώς, αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, διαβάζοντας τέτοια βιβλία - γονείς ή εκπαιδευτικοί - μπορούμε να μυήσουμε τα παιδιά μας να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα. Μόνο αν τους καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση, θα καταφέρουμε να τους εξασφαλίσουμε υγιή κοινωνική ζωή, θεμελιωμένη σε απολεσματικές σχέσεις! 
Στην παρέα και την αγάπη, βρίσκουν τα δώρα την αξία τους!
Εμείς, το λατρέψαμε (πιο πολύ η μαμά..χεχεχε) και σου το συστήνουμε ανεπιφύλαχτα! 
Τι; Δεν άρχισες ακόμα να διαβάζεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες; Να ένα βιβλίο για να αρχίσεις! Και μην ξεχνάς μας χωρίζουν απά τα Χριστούγεννα μόλις 40 μέρες!!!

Θα ακολουθήσουν κι άλλες προτάσεις με χριστουγεννιάτικες ιστορίες, γι'αυτό μείνε συντονισμένη!
Φιλάκια




CONVERSATION

6 Comments:

  1. Μαράκι μου, τι όμορφη ανάρτηση! Σε Χριστουγεννιάτιμη ατμόσφαιρα γεμάτη νοήματα και συναισθήματα!!! Πόσο δίκιο έχεις για την παρότρυνση!!! Καλή αρχή κάνατε με τις ιστορίες το Αη Βασίλη!!!Καλά διαβάσματα σας εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια! Μ'αρέσουν οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες γι'αυτό...χιχιχι φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Τί ωραία που μας εισάγεις στο χριστουγεννιάτικο κλίμα βρε Μαρία! Ακόμη δεν ξεκινήσαμε τα γιορτινά αναγνώσματα και απλά ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τότε να ξεκινήσετε γρήγορα Μαριάννα μου, τι περιμένετε? Θα χαρώ να διαβάσω και δικές σας προτάσεις, φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Κι εμείς πήραμε το πρωτο μας Χριστουγεννιάτικο βιβλίο για φέτος κι ενθουσιαστήκαμε. Ωραία η πρότασή σου θα την κοιτάξουμε την επόμενη φορά που θα βγούμε πάλι για ψώνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια πήρατε κι εσείς καινούριο? Ποιο πήρατε Μαίρη μου, πες μας, πες μας...σ'ευχαριστώ για το σχόλιο, φιλάκια

      Διαγραφή

Back
to top