Σπαγγέτι με τόνο & βασιλικό!


Έρχονται μέρες - σαν τη χθεσινή- που δεν ξέρω τι να μαγειρέψω για το μεσημεριανό φαγητό. Δύσκολη υπόθεση το μαγείρεμα για όλες τις νοικοκυρές, νομίζω! Τι κι αν η μαγειρική μου "έμπνευση" έχει δει καλύτερες μέρες, δε σας κρύβω ότι πολλές φορές μπλοκάρω!
Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή μας ρωτούσε η μαμά μας: "παιδιά τι θέλετε να σας φτιάξω σήμερα"? Κι εμείς απαντούσαμε: "Ότι θες μαμά, τι μας ρωτάς, εσύ είσαι η νοικοκυρά του σπιτιού"! Πλέον ως μαμά και νοικοκυρά, την καταλαβαίνω απόλυτα. Η καημένη, μας ρωτούσε μπας και την βοηθούσαμε λιγάκι να αποφασίσει... Είναι πολλές φορές που ρωτώ κι εγώ τον άντρα μου (τα παιδιά είναι ακόμα μικρά βλέπεις...), τι θέλετε να σας μαγειρέψω για αύριο? 
Σ'αυτό τη φάση, που λέτε, βρέθηκα εχθές... Έψαχνα τα ντουλάπια, ανοιγόκλεινατο ψυγείο, σκεφτόμουν, σκεφτόμουν και ξάφνου αποφάσισα να μαγειρέψω κάτι απλό. Μακαρονάδα με τόνο και φρέσκα μυρωδικά! Αμέ, γιατί όχι παρακαλώ! Ας μην ξεχνάμε ότι τα πιο νόστιμα πιάτα γίνονται με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα! Δεν πρόκειται για κανένα γκουρμέ πιάτο, αλλά ένα πιάτο γευστικό, με χρώματα και πολύ οικονομικό. Είναι ένα πιάτο, που αρέσει σε όλη την οικογένεια και ο χρόνος προετοιμασίας του είναι 1 ωρίτσα! Επίσης, είναι ένα πιάτο που μου φέρνει ωραίες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια, επειδή η συνταγή είναι της μαμάς μου! 

Σπαγγέτι με τόνο & βασιλικό

Υλικά:
500γρ. σπαγγέτι 
1 μεγάλη συσκευασία τόνο σε νερό 
1 φρέσκια μεγάλη ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
φρέσκια ρίγανη (προαιρετικά)
3-4  φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πρώτα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για πέντε λεπτά το κρεμμύδι. 
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και μόλις σοταριστούν λίγο ακόμα, σβήνουμε με τη φρέσκια ντομάτα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νεράκι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει περίπου για 20 λεπτά.
Αφού δέσει η σάλτσα μας κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον τόνο, τη ρίγανη (προαιρετικά) και τον βασιλικό και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη πάνω στο μάτι της κουζίνας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά γαρνιρισμένα με τυρί της επιλογής μας και φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά).
Tip 1: Αν δεν θέλετε να ρίξετε όλα τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα (όπως έκανα εγώ) σερβίρετε αμέσως ρίχνοντας την από πάνω.
Tip 2: Μπορείτε να βάλετε 2 συσκευασίες τόνο, αν θέλετε τη σάλτσα πιο πλούσια.
Tip 3: Τα μυρωδικά τα προσθέτουμε στο τέλος για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
Tip 4: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό σας αρέσει, ακόμα καλύτερα είναι τα πλατιά που συγκρατούν καλύτερα τη σάλτσα.
Tip 5: Συνοδεύουμε το πιάτο μας μ'ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Καλή σας όρεξη!





CONVERSATION

9 Comments:

  1. Καλά μιλάμε για φοβερή σύμπτωση! Το ίδιο φαγητό έχω σήμερα στο πρόγραμμα! Το φτιάχνω όμως με καπνιστό τόνο κονσέρβας! Πολύ χαίρομαι που θα εφαρμόσω και κάποια από τα tips σου! Καλή μας όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπνιστό τόνο ε? Αν σου πω ότι δεν τον έχω δοκιμάσει? Αλήθεια έχει διαφορετική γεύση απ'αυτόν στο νερό ή στο λάδι? Φαντάζομαι είναι πιo έντονη ε? Καλή όρεξη λοιπόν Κατερίνα μου! φιλιά

      Διαγραφή
    2. Έχει μια ιδιαίτερη καπνιστή γεύση αλλά όχι πιο έντονη ψαριού! Τον βρίσκεις στο σουπερ μάρκετ σε κλασσική κονσερβούλα όπως και ο κοινός τόνος! Ααα έχω βρει μόνο σε λάδι.

      Διαγραφή
  2. Ωραία, την επόμενη φορά θα τον δοκιμάσω...είμαι περίεργη να νιώσω τη γεύση του! Σ'ευχαριστώ πολύ, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω την μακαροναδα τόνου, η μητέρα μου την έφτιαχνε πολύ συχνά. Εγώ οχι δυστυχώς γιατί δεν αρέσει του Παναγιώτη.. Μιαμ μιαμ μου άνοιξες την όρεξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καπνιστος τόνος είναι πράγματι ιδιαίτερος!!!

      Διαγραφή
  4. Γιάννα μου γιατί να την στερείσαι αν σου αρέσει τόσο, κρίμα δεν είναι! Να την φτιάξεις μια μέρα μόνο για τον εαυτό σου...χεχεχε Και που ξέρεις, μπορεί να τη ζηλέψουν και τα αγόρια σου! φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαράκι πολύ μου άρεσε η συνταγή σου! Μάλιστα μου θύμισε την εντελώς απλή παραλλαγή της που έκανα με τον Γιάννη ανύπαντροι ακόμα! Βράζαμε μακαρόνια, ρίχναμε τον τόνο από πάνω σκέτο και τύρι και τρώγαμε! χιχιχι!
    Η δική σου εκδοχή όμως είναι πλέον πιο οικογενειακή οπότε θα την δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού σας αρέσει ο τόνος Μαρθούλα, τότε οπωσδήποτε να την δοκιμάσετε τη συνταγή, είναι εύκολη, γρήγορη και κυρίως νόστιμη! Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Back
to top