Στα σκαλιά της εκκλησίας...πριν 4 χρόνια!


Ανήμερα του Αγίου Φανουρίου - πριν 4 χρόνια (πώς πέρασαν έτσι ε...?) δώσαμε το σημαντικότερο ραντεβού της ζωής μας! Στις 27 Αυγούστου 2011, ώρα 19:00 μμ, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Νέο Πύργο της Β. Εύβοιας. 
Διπλό μυστήριο, διπλή χαρά, διπλή γιορτή... Γάμος και βάφτιση μαζί! Θυμάσαι? Εγώ θυμάμαι... 
Στο πατρικό μου έπαιζαν απαλά στο cd player γαμοτράγουδα...
Συγγενείς και φίλοι κατέφθαναν σιγά σιγά, για να δούνε τη νύφη, να χαρούν με τη χαρά της, τη χαρά μου...
Η νύφη, εγώ δηλαδή, χαρούμενη και αγχωμένη μαζί! Ναι, ναι ήμουν αρκετά αγχωμένη έως και νευρική μπορώ να πω...
Καθισμένη σ'ένα σκαμπό με την κομμώτρια από την μία πλευρά και την μακιγιέζ από την άλλη... α και τους φωτογράφους τριγύρω, να προσπαθούν να καλύψουν την όλη προετοιμασία!






Οι φίλες και κουμπάρες μου, μαζί με την αδερφούλα μου, μου φόρεσαν το υπέροχο νυφικό μου! Πραγματικά υπέροχο, έτσι όπως ακριβώς το ήθελα. Μοντέρνο και ιδιαίτερο!




Γύρω στις τρεις, έφθασες κι εσύ με τους δικούς σου στο ξενοδοχείο που σας είχαμε κλείσει... λίγα τετράγωνα πιο πέρα από το σπίτι μας. 
Ακόμα θυμάμαι τα δάκρυα συγκίνησης, όταν άκουσα τα ρυθμικά κορναρίσματα των αυτοκινήτων σας, την ώρα που περάσατε μπροστά από την αυλή μας για να με ειδοποιήσεις ότι ήσουν εδώ, λίγα στενά πιο πέρα... Εκεί όπου θα ντυνόσουν κι εσύ γαμπρός!


Με την αδερφή σου και νονά του παιδιού μας!

Ο γαμπρός και το παραγαμπράκι μας!

Οι ώρες πέρασαν γρήγορα.
Αφού τηρήσαμε τα σχετικά έθιμα, βγάλαμε τις φωτογραφίες μας, έφθασε η ώρα για τη μεγάλη συνάντηση!Δεν ήθελα να σε στήσω στα σκαλιά της εκκλησίας... όχι για πολύ τουλάχιστον (χιχιχιχι)!








Ξεκινήσαμε για την εκκλησία, με το μερσεντικό του ξαδέρφου σου... από μικρή ονειρευόμουν ένα καμπριολέ, μια άμαξα με τέσσερα άλογα βρε παιδί μου αλλά δεν μας έκατσε! Δε βαριέσαι καλό ήταν κι εκείνο... μαύρο, φρέσκο πλυμένο και φρέσκο γυαλισμένο, με τα δερμάτινα καθίσματα του! Νομίζω είχε κι ανοιχτή οροφή (απ' το καθόλου καμπριολέ, κάτι ήταν κι αυτό!) Μπροστά εμείς κι από πίσω φίλοι και συγγενείς.




Όταν φθάσαμε στην εκκλησία, ήταν όλοι εκεί για το μεγάλο χειροκρότημα! Το δικό μας χειροκρότημα! Κρατήθηκα αλά μπρατσέτα με τον πατερούλη μου κι έκανα μαζί του τα τελευταία βήματα (το κοριτσάκι του μπαμπά), μέχρι να σου πιάσω το χέρι και να συνεχίσουμε στη ζωή μαζί...


Ήσουν τόσο όμορφος, μέσα στο μπλε κοστούμι σου! Μ'ένα τεράστιο χαμόγελο, ευτυχίας, συγκίνησης και σαστιμάρας μαζί... ναι, σάστισες όταν με είδες! Έχασες τα λόγια σου! Τόσο πολύ, που ξέχασες να χαιρετήσεις και να ασπαστείς τον πεθερό σου... που ακούστηκε,  γαμπρός και να μην χαιρετήσει πρώτα τον πεθερό του, πριν του παραδώσει τη νύφη? Ποτέ ξανά! (τστστσ, ντροπή!)


Η ανθοδέσμη μου!






Αφού ενωθήκαμε με τα ιερά δεσμά του γάμου - με τρεις παπάδες και τρεις κουμπάρες - και ορκιστήκαμε αιώνια αγάπη και πίστη, έπειτα ακολούθησε το μυστήριο της βάφτισης του κανακάρη μας! 




Η συνέχεια μετά γνωστή... φωτογραφίες, φωτογραφίες και ξανά φωτογραφίες! Η μόνη στιγμή που με κούρασε, μετά από δύο ολόκληρα μυστήρια! 

Ακολούθησε το πάρτι μας. Είσοδος, ο πρώτος χορός και το κόψιμο της τούρτας. Και μετά χορός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Νησιώτικα, δημοτικά, λαϊκά, ξένα, απ'όλα είχε το ρεπερτόριο και το κατά ευχαριστηθήκαμε!  Η πίστα ήταν συνεχώς γεμάτη, πρώτος και καλύτερος εσύ! Μπορεί να είσαι κι ο μοναδικός γαμπρός που δεν έβαλε τον πισινό του κάτω, ούτε για μία στιγμή! Απίστευτο πάρτι, από τα καλύτερα της ζωής μας!



Η φανουρόπιτα μας!

Η γαμήλια τούρτα!











4 χρόνια λοιπόν έγγαμου βίου (βασικά 5 μαζί με τον πολιτικό γάμο), έχοντας δύο πανέμορφα αγοράκια, μια οικογένεια, μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες, στη φτώχεια και στα πλούτη, για πάντα μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος!
Εύχομαι να μας αξιώσει ο Θεός να γιορτάσουμε πολλά, πολλά χρόνια ακόμη!
Να ζήσουμε αγάπη μου! Χρόνια μας πολλά!







CONVERSATION

14 Comments:

  1. Μαράκι μου σας το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! Να ζήσετε πάντα τόσο χαμογελαστοί και ευτυχισμένοι όσο φαίνεστε την μέρα του γάμου σας! Όλα δείχνουν υπέροχα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Γιάννα μου, σ'ευχαριστώ πολύ, είσαι πολύ γλυκός άνθρωπος! Ναι ήταν όλα υπέροχα! Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. Υπέροχη, υπέροχοι, όλα υπέροχα!! Να ζήσετε Μαρία μου, να χαίρεστε τα παιδάκια σας και να είναι το σπιτικό σας πάντα γεμάτο αγάπη και πολλή χαρά. Το υπέροχη το είπα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Χριστινάκι, μακάρι να είμαστε καλά και γεροί, αυτό πάνω απ'όλα! Υγεία σε όλο τον κόσμο! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. να ζήσετε ευτυχισμενοι κι ερωτευμενοι Μαρακι μου!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ζήσετε σαν τα ψηλά βουνά και ο Άγιος πάντα να σας φανερώνει τα καλύτερα! υπέροχες φωτογραφίες, καταπληκτικό νυφικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μάχη μου, υγεία κι ευτυχία να μας δίνει πάντα! Κι όλα τ'άλλα γίνονται...φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Μαράκι μου γλυκό! Είστε υπέροχοι και οι 3 σας!!!! Πάντα έτσι ενωμένοι και ευτυχισμένοι να είστε κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ φιλενάδα! Το ίδιο εύχομαι και για όλους εσάς! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Μαράκι, μια κούκλα!!
    Πάντα ευτυχισμένη και καλότυχοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ζωή μου! Υγεία, ευτυχία και τύχη σε όλο τον κόσμο! Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Μαρία μου, να ζήσετε!!!
    πάντα αγαπημένοι και ενωμένοι, και στις χαρές και στις δυσκολίες της ζωής.
    Και να λάμπετε πάντα, όπως εκείνη την μέρα.
    Να χαίρεστε τα αγγελούδια σας.

    φιλιά πολλά,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία να είστε πάντα έτσι χαρούμενοι όπως φαίνεστε στις φωτογραφίες και πάντα ενωμένοι, γεροί σαν μία γροθιά μέχρι τα βαθειά γεράματα!! Φιλιά :*

    Υ.Γ. Άλλαξες ιστολόγιο και χαθήκαμε ή εγώ σε έχασα κάπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top