Το πρώτο σας μπάνιο!



Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το περάσαμε στην Αθήνα... καταρχήν ο μπαμπάς δούλευε μέχρι και το Σάββατο (έως το απόγευμα) λόγω ενός συνεδρίου και κατά δεύτερον το σπίτι μας στο χωριό παραμένει ακόμα κλειστό! Δεν έχουν επιστρέψει ο παππούς και η γιαγιά... αυτό όμως δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμη... 
Την Κυριακή ήρθε ο παππούς σας από το χωριό γιατί θα έφευγε το ίδιο βράδυ για Μυτιλήνη. Η μέρα μας κύλησε όμορφα... πήγαμε στο πάρκο Φλοίσβου για να παίξετε και να πιούμε εμείς οι μεγάλοι το καφεδάκι μας! 








Το μεσημέρι φάγαμε το ωραίο γιουβετσάκι που είχε ετοιμάσει η μανούλα (εγώ) και ξεκουραστήκαμε λίγες ώρες, πριν αποχαιρετήσουμε τον παππού στο λιμάνι του Πειραιά... (Ναι, ναι, επιτέλους, έφυγε για να μαζέψει την οικογένεια και την επόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν όλοι μαζί από το νησί με προορισμό αυτή τη φορά το αγαπημένο μας χωριό - τον Νέο Πύργο! Το σπιτάκι μας  θα ανοίξει για τα καλά τις πύλες του και θα γεμίσει ξανά ζωή και χαρούμενες παιδικές φωνούλες, τις δικές σας αγόρια μου! Ονειρεύομαι από τώρα την ώρα εκείνη -η έναρξη των φετινών διακοπών γύρω στα τέλη Ιουνίου- που θα σας δω να τρέχετε, να παίζετε στην αυλή μας, να πλατσουρίζετε στη θάλασσα, να βολτάρουμε όλοι μαζί στην παραλία...αχ...)

Και φθάνουμε στη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος... ο Θεός ξημέρωσε μια όμορφη, ηλιόλουστη μέρα, που από μόνη της ζητούσε βόλτα στη θάλασσα, με μπόλικο παιχνίδι! Αρχικά, δεν μας ερχόταν καμία ιδέα της προκοπής, για το τι να κάνουμε, πού να πάμε... η ιδέα δεν άργησε όμως να πέσει στο τραπέζι... τηλεφώνησα στην φίλη μας τη Μαρία και κανονίσαμε να βρεθούμε στη Σαρωνίδα, στο σπίτι τους. Ή μήπως καλύτερα σ'ένα beach bar στην Ανάβυσσο? Όποιος θέλει να κάνει και μπανάκι... μου πρότεινε. Δέχτηκα μετά χαράς, θα παίξετε κι εσείς μικρά μου ζουζούνια (σκέφτηκα). Ετοιμαστήκαμε στα γρήγορα, πήραμε και μερικά παιχνίδια για τη θάλασσα, όχι πολλά γιατί τα περισσότερα έχουν μείνει στην τσάντα θαλάσσης στο χωριό και αριβάραμε... 

Ευτυχώς, ο δρόμος δεν είχε πάρει πολύ κίνηση, φθάσαμε γύρω στις δώδεκα... Η υπόλοιπη παρέα ήταν ήδη εκεί και κάποιοι είχαν κάνει την πρώτη τους βουτιά. Μου έκανε εντύπωση όλος εκείνος ο κόσμος που βρισκόταν στην πλαζ... δεν έπεφτε καρφίτσα! Φοβερό! 
Εσείς αγόρια μου, ξετρελαθήκατε και αρχίσατε αμέσως το παιχνίδι στην άμμο ενώ εμείς απολαμβάναμε το κρύο καπουτσίνο μας και την παρέα των φίλων μας! 



Η θερμοκρασία δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή (ευτυχώς γιατί εγώ δεν έκανα μπάνιο) και το ελαφρύ αεράκι μας δρόσιζε ευχάριστα! Τι όμορφο που είναι το καλοκαίρι, το λατρεύω!  Πολύ γρήγορα, δεν αρκεστήκατε στο παιχνίδι με τα κουβαδάκια, ε λίγο και η ζέστη που σας χτύπησε κατακέφαλα... για πότε σας έβγαλα τα ρούχα και βρεθήκατε να πλατσουρίζετε με το νεράκι, δε λέγεται...χιχιχι Και να σου τα γέλια, οι χαρές, τα μεταξύ σας πιτσιλίσματα... τρέλα! 









Κι εγώ η χαζό μαμά, να απαθανατίζω τις στιγμές (κάτω από την ομπρέλα, μιας και ο ήλιος πλέον για εμένα είναι απαγορευτικός)... όσο για το νεράκι που ήταν μπούζι... δεν σας πτόησε καθόλου, αγόρια μου όμορφα! 
Κατά τις δυόμιση το μεσημέρι μαζέψαμε τα μπογαλάκια μας και φύγαμε για το σπίτι της Μαρίας. Είμαστε όλοι καλεσμένοι για φαγητό και παγωμένη μπυρίτσα, στην σούπερ, φοβερή και τρομερή βεράντας της, με την απίστευτη θέα!






Φάγαμε τις σπιτικές λιχουδιές (γεμιστά, ρύζι με κάρυ, φέτα σαγανάκι, τυροπιτάκια, σαλάτες, απάκι), ήπιαμε τις μπύρες μας και φυσικά φάγαμε και γλυκάκι (κάτι με μπισκότα, σοκολάτα και σαντιγί), απολαμβάνοντας το δροσερό μεσημεράκι με χαλαρή κουβεντούλα ... και τις παιδικές σας φωνούλες (ενίοτε κλάματα και τσιρίδες, αφού δε λέγατε να κοιμηθείτε...)...

Την χαρήκαμε πολύ αυτή τη μέρα κι εσείς φυσικά χαρείτε ακόμη περισσότερο το πρώτο σας μπανάκι! Και θα ακολουθήσουν κι άλλα πολλά, με περισσότερο παιχνίδι και γέλιο και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας! 

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και μας υπόσχεται πολλά! Αρκεί να είμαστε γεροί και αισιόδοξοι για όλα όσα έρχονται...


Με αγάπη,



CONVERSATION

5 Comments:

  1. Καλό καλοκαίρι Μαρία μου!!
    Με υγεία και πολλές όμορφες στιγμές..
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ζωή μου, να είμαστε καλά και να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή! φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Αχ μπράβο!! Καλό καλοκαίρι Μαράκι μου!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς κάνατε το πρώτο σας μπανάκι Γιάννα μου? Καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας! φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Έχω περάσει παααααρα πολλά καλοκαίρια της ζωής μου στην Σαρωνίδα, στης γιαγιάς το εξοχικό! Παιχνίδι, ποδήλατα, μπάνια..
    Εγώ ακόμα δεν έχω τολμήσει ούτε τα πόδια μου να βρέξω... ;) Κάτσε να ζεστάνει καλά...
    Καλό καλοκαίρι να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top