ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Καλημέρα και καλό μήνα φίλοι μου! Ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα και όπως καταλαβαίνετε αυτή την περίοδο διαβάζουμε πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες (όχι ότι τον υπόλοιπο χρόνο δεν το συνηθίζουμε...χεχεχε) . Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στα βιβλιοπωλεία που ειλικρινά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις... Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω 3 χριστουγεννιάτικες ιστορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα, που κοσμούν τα ράφια της παιδικής βιβλιοθήκης μας:
«Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη;»
Το νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη
Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. 
Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι…γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια. 
Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια... αλλιώς! «Σκουφοκοκκινίτσα»«Ρεβιθοκοντούλης» και «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα», που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη ξεκινάει για μια περιπέτεια στη καρδιά των Χριστουγέννων. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη; Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…
Ένα υπέροχο βιβλίο που μιλάει για τη σημασία της πίστης, τη δύναμη της προσφοράς και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

Συγγραφέας - εικονογράφος:
Ημερομηνία έκδοσης:
31/10/2018
Αριθμός σελίδων:
64
Ηλικίες:4+

«Έξι στολίδια ταξιδεύουν»
Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί. 

Η μία φαντασμαγορική περιπέτεια διαδέχεται την άλλη: από τα γενέθλια της πριγκίπισσας των πυγολαμπίδων στο ονειρεμένο δάσος με τις πασχαλιές στο μακρινό Μπαλί, όπου ζούνε τα μπαλόνια και οι μπάλες, κι από εκεί στη Συννεφοχώρα με τα λουλουδένια σύννεφα και στην ακροθαλασσιά του Νησιού των Πυροτεχνημάτων με τους αστερίες και τα ερωτευμένα πεφταστέρια. 
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, όμως, έχει απομείνει γυμνό, χωρίς στολίδια. Αυτό δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου στη μικρή Ρούλα Ονειρούλα που είναι αποφασισμένη να βρει έναν τρόπο να φέρει πίσω τα φευγάτα στολίδια...
Ένα εξίσου υπέροχο βιβλίο από τον αγαπημένο δημιουργό παράδοξων πλασμάτων και φανταστικών χωρών, Ευγένιο Τριβιζά. Μια φανταστική ιστορία που σε μεταφέρει σε τόπους μαγικούς, ονειρεμένους, χρωματιστούς μέσα από την μοναδική γραφή του συγγραφέα. Στο τέλος του βιβλίου, έρχεται η σειρά των παιδιών να παίξουν, να παρατηρήσουν και να δημιουργήσουν με τις δραστηριότητες του βιβλίου που συνδέονται άμεσα με την χαρούμενη ιστορία. Επίσης, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούν τα «Έξι στολίδια ταξιδεύουν» να μεταφερθούν στη σκηνή δημιουργώντας μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη γιορτή, από τη Μαριλένα Καββαδά (νηπιαγωγό Med, χορογράφο, συγγραφέα). Χμμμ, το σκέφτομαι σοβαρά να το δώσω στη διευθύντρια του νηπιαγωγείου μας, για τη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα ετοιμάσει! 

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος:
ΗΛΙΟΥ ΛΙΖΑ ΛΕΥΚΗ ΜΙΧΑΗΛ
Ημερομηνία έκδοσης:
01/11/2017
Αριθμός σελίδων:
88
Ηλικίες:
4+

«Ο Κουραμπιές Γιεσγιές!»
Ο Κουραμπιές Γιεσγιές κάπως τα καταφέρνει και δεν είναι ποτέ ο εαυτός του! Λέει πάντα yes και περιμένει υπομονετικά να στολιστεί με κάθε λογής γαρνιτούρες, με αποτέλεσμα να μην τον αγοράζει κανείς! Μια μέρα, οι φίλοι του –τα άλλα γλυκά–, αποφασισμένοι να τον βοηθήσουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα σε μια νύχτα τον ξαναφτιάχνουν από την αρχή! 
Το βιβλίο αυτό, ενώ μας θυμίζει Χριστούγεννα στην πραγματικότητα λόγω του παραδοσιακού γλυκού, δεν νομίζω ότι κατατάσσεται απόλυτα στα Χριστουγεννιάτικα βιβλία! Είναι ένα βιβλίο που εμείς στο σπίτι μας διαβάζουμε καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και το αγαπάμε πολύ. Μας μιλάει με αυτό τον γλυκό και κατανοητό τρόπο για την διαφορετικότητα! Ο ήρωας του βιβλίου αυτού, Ο Κουραμπιές Γιεσγιές, θα μπορούσε να είναι κάποιος σχολικός φίλος, ένας γείτονάς μας, ένας απλός συνάνθρωπός μας που επιθυμεί την αποδοχή και την αγάπη από τους άλλους για αυτό που πραγματικά είναι. Με αυτό το βιβλίο, τα παιδιά μας μαθαίνουν ότι κάποιες φορές στη ζωή τους πρέπει να ξέρουν να λένε «όχι» και ότι αληθινή σημασία έχει το να είναι αυθεντικά και να αγαπούν τους εαυτούς τους! Μόνο έτσι θα είναι πραγματικά ευτυχισμένα! 

Συγγραφέας:
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Ημερομηνία έκδοσης:
11/10/2017
Αριθμός σελίδων:
40
Ηλικίες:
3+







CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top