Γιορτινά τρουφάκια γάλακτος

Τα γλυκά είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές των εορτών! Μελομακάρονα, σοκολατάκια, κουραμπιέδες, μπακλαβάς, δίπλες γεμίζουν τις γιορτινές πιατέλες και περιμένουν να καταναλωθούν... η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σου σήμερα είναι για αμαρτωλά, σοκολατένια τρουφάκια γάλακτος! Ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο που αποπνέει πολυτέλεια και σε προκαλεί να το γευθείς, χωρίς ενοχές! Άλλωστε την περίοδο των γιορτών δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στους γευστικούς πειρασμούς. Πώς θα μπορούσες να πεις όχι αν σου σερβίρουν ένα λαχταριστό, σοκολατένιο τρουφάκι; Στη θέα και μόνο υποκύπτεις, σωστά; Γιορτινά τρουφάκια γάλακτος λοιπόν, με πλούσια σοκολατένια γεύση, γέμιση μπισκότου και καρυδιού και με χαρούμενη, γιορτινή επικάλυψη.
giortina-troufakia-galaktos
 Μια πετυχημένη συνταγή, από τον αγαπημένο μου σεφ Άκη Πετρετζίκη. Εγώ τα έφτιαξα για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου. Τι θα χρειαστείς: 

Υλικά:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου petit beurre
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα nestle dessert
Για την επικάλυψη
πολύχρωμες τρούφες,
καρύδα τριμμένη,
κακάο,
ξηρούς καρπούς
giortina-troufakia-galaktos
giortina-troufakia-galaktos
Εκτέλεση:

Σένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά. 
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα και με μία μαρίζ αναδεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Σ'ένα μούλτι ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε όλο το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. 


Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
Αφού έχει παγώσει καλά το μείγμα το βγάζουμε από το ψυγείο και με γάντια αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Έπειτα βουτάμε το κάθε μπαλάκι στο μπολ με τις διακοσμήσεις της αρεσκείας μας.

Διατηρούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο.
giortina-troufakia-galaktos

Tip:
Αν μας αρέσουν οι ξηροί καρποί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα (με το μάτι) μέσα στο μείγμα. Εγώ έβαλα τριμμένα καρύδια!

Καλά κεράσματα!






CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top