Σου έχω πει πόσο μ'αρέσουν οι μπάρες δημητριακών; Είναι η εύκολη λύση για σπιτικό κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και ένα γρήγορο γλύκισμα κάθε που μας πιάνει λιγούρα. Η σημερινή συνταγή λοιπόν είναι άλλη μια από αυτές που μ'αρέσει να φτιάχνω από τον αγαπημένο μου σεφ Άκη Πετρετζίκη! Πρόκειται για τις σοκολατένιες μπάρες με πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
Έχουν γίνει από τις αγαπημένες μας επειδή περιέχουν μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά, όπως βρώμη, μέλι, καρύδα, πορτοκάλι και φυσικά σοκολάτα! Τα παιδιά τις λατρεύουν! Είναι πανεύκολες στην παρασκευή, με υπέροχο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και φυσικά είναι σούπερ ενεργειακές! Ότι πρέπει δηλαδή για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του!
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα Nestle50 γρ. κακάο
75 γρ. χυμό πορτοκαλιού
75 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. βρόμη
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. καρύδια
80 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης (εγώ δεν έβαλα)
1 κ.γ. κανέλα
60 γρ. cranberries
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. βρόμη
80 γρ. φουντούκια
80 γρ. καρύδια
80 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης (εγώ δεν έβαλα)
1 κ.γ. κανέλα
60 γρ. cranberries
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σ'ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια.
- Προσθέτουμε μέσα το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και καλύπτουμε με μία μεμβράνη.
- Λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά.
- Αλέθουμε τη βρόμη στο μπλέντερ και τη ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ.
- Αλέθουμε και τους ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε και αυτούς στο μπολ με τη βρόμη. Προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα την καρύδα, την κανέλα, τα cranberries, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μ'ένα κουτάλι.
- Βγάζουμε από το φούρνο μικροκυμάτων το μπολ με την κουβερτούρα και αφού ανακατέψουμε καλά με μια μαρίζ τα προσθέτουμε στο μπολ της βρόμης.
- Ανακατεύουμε όλο το μείγμα μας με τα χέρια.
- Σε ένα ταψάκι περίπου 10χ30εκ. στρώνουμε μία μεμβράνη και μεταφέρουμε το μείγμα.
- Το καλύπτουμε με τη μεμβράνη παντού και πιέζουμε με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 4 ώρες να κρυώσει.
- Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε ξύλο κοπής σε ομοιόμορφες φέτες και σερβίρουμε.
- Οι μπάρες μας διατηρούνται στο ψυγείο για αρκετές μέρες.
Καλή απόλαυση!
Φαίνεται θρεπτικό
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ θρεπτικές Νατάσα να τις δοκιμάσεις!!!
Διαγραφή