ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ ΖΥΜΗ!

Κάθε μέρα "σπάω" το κεφάλι μου για το καθημερινό κολατσιό των παιδιών μου στο σχολείο! Κι όταν λέω κολατσιό, εννοώ πάντα κάτι σπιτικό! Ιδέες ευτυχώς υπάρχουν πολλές, απλά συνήθως επιλέγω εκείνες που είναι εύκολες, γρήγορες και οικονομικές. Με υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι μας εμείς οι νοικοκυρές. Τα πεϊνιρλί με βουτυρένια ζύμη, που σου προτείνω σήμερα, ανήκουν σ'αυτή την κατηγορία. Γίνονται στο πι και φι και το σημαντικότερο είναι πεντανόστιμα! 
peinirli-voutirenia-zimi
Είχα δοκιμάσει κι άλλες συνταγές στο παρελθόν αλλά πλέον η συγκεκριμένη (που μου έχει δώσει μια αγαπημένη μου θεία) έχει καθιερωθεί. Η ζύμη των πεϊνιρλί με βουτυρένια ζύμη, είναι σούπερ αφράτη και συνάμα τραγανή. 😋😋😋Πάμε να σου πω τι θα χρειαστείς. 
peinirli-recipe-voutirenia-zimi

Υλικά για τη ζύμη: 
☑ 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
☑ 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8γρ)
☑ 100 γρ βούτυρο ή και βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
☑ 150 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
☑ 1 πρέζα αλάτι
☑ 1 πρέζα ζάχαρη
☑ λίγο νερό χλιαρό 

Υλικά για τη σάλτσα χωρίς βράσιμο:
☑ 125 γρ (περίπου το μισό) Pummaro Τομάτα Passata Κλασικό
☑ λίγο φρέσκο βασιλικό
☑ 1 σκελίδα σκόρδο
☑ 1 πρέζα αλατοπίπερο
☑ 1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση:
  1. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Βάζουμε σ' ένα μπολ το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια προσθέτοντας όσο χλιαρό νερό χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. 
  4. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και μετά σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 20 - 30 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ζυμάρι μας σ'έναν ξύλινο πάγκο κοπής και το χωρίζουμε σε 7-8 ισόποσα μπαλάκια. Mε τον πλάστη μας και ελάχιστο αλεύρι ανοίγουμε και δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα. 
  6. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. από τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας (εγώ αυτή τη φορά έβαλα μόνο ζαμπόν και τυρί τριμμένο) και αφού αλείψουμε το κάθε πεϊνιρλί με βούτυρο το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο)
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι τα πεϊνιρλί θα γίνουν η αγαπημένη σου συνήθεια! Περιμένω εντυπώσεις 😉

CONVERSATION

4 Comments:

  1. Το αυθεντικό ποντιακό πεϊνιρλι χρειάζεται πολύ τυρί και βούτυρο και γίνεται ένα θαύμα. Ενδιαφέρουσα η συνταγή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω! Βέβαια περί ορέξεως... Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Ανοίγω εκτυπωτή και εκτυπώνω τη συνταγή σου! Φαίνονται πολύ πετυχημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top