ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ: ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ


Τα Σαββατοκύριακα είναι για την οικογένεια. Είναι οι δύο μέρες τις εβδομάδας που περνάμε περισσότερο χρόνο όλοι μαζί, που πηγαίνουμε βόλτες, σινεμά ή θέατρο και φυσικά είναι αυτές οι δυο μέρες της εβδομάδας που τρώμε όλοι μαζί σαν οικογένεια. Αν με παρακολουθείς μέσα από τα social media, πιθανόν να έχεις προσέξει ότι στα πρωινά του Σ/Κ δίνω πάντα μια ιδιαίτερη βάση. Μου αρέσει να ξεκινάμε τη μέρα μας τρώγοντας πλουσιοπάροχα! Μου αρέσει να υπάρχει ποικιλία γεύσεων στο τραπέζι μας βρε παιδί μου. Θέλουμε το αλμυρό μας αλλά και το γλυκό μας. Προσπαθώ κάθε Σ/Κ να μην φτιάχνω τα ίδια πράγματα, γιατί βαριόμαστε εύκολα βλέπεις... συνεπώς,κάθε φορά είτε αναζητώ γρήγορες κι εύκολες συνταγές στο διαδίκτυο, είτε αυτοσχεδιάζω πάνω σε δικές μου κλασικές συνταγές! Γενικά είμαι από τις μαμάδες που μαγειρεύουν πολύ με το "μάτι" που λένε χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, ότι δεν ακολουθώ τους βασικούς κανόνες μαγειρικής! Στη ζαχαροπλαστική βέβαια, το πράγμα αλλάζει.... εκεί είναι όλα θέμα σωστής χημείας, γι'αυτό και δεν αποχωρίζομαι ποτέ την ηλεκτρονική ζυγαριά μου..χεχεχεχε
Στο πρωινό μας τραπέζι θα βρεις συνήθως, αυγόφετες, τις αγαπημένες μας pancakes μπανάνας με τρία υλικά (συνταγή της Ελπίδας), αυγά, ομελέτες, φωλιές αυγού (θα σου δώσω συνταγή άλλη φορά), κέικ, μπισκότα σπιτικά, τοστ με μερέντα & μπανάνα, ή με ταχίνι ενίοτε και διάφορες άλλες λιχουδιές που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν!
Η σημερινή ανάρτηση, είναι αφιερωμένη στα τυροψωμάκια μου, που όπως μαρτυρά κι ο τίτλος είναι αφράτα, νόστιμα, γρήγορα και φυσικά υγιεινά! Εννοείται ότι μπορείς να τα φας και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας (αν μείνουν βέβαια)!
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι (χαμηλών λιπαρών)
2 αυγά μεγάλα
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο (ή ποσότητα ίση με το κεσεδάκι του γιαουρτιού)
αλατοπίπερο (με το μάτι)
ρίγανη (με το μάτι)
1 συσκευασία φαρίνα (γύρω στα 400 γρ - εγώ το υπολογίζω στο ζύμωμα, να μην κολλάει στο χέρι)
1/4 φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη με το σύρμα.
Μετά προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι. 
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο - προσοχή δεν ζυμώνουμε πολύ ώρα - σχηματίζουμε μέτρια μπαλάκια τα οποία τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Εγώ τα έψησα περίπου 15 λεπτά στον αέρα, αλλά από φούρνο σε φούρνο αλλάζει!
Δοκίμασε τα και δεν θα χάσεις!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!


CONVERSATION

17 Comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ελένη μου, να τα δοκιμάσετε, θα αρέσουν σίγουρα στα ζουζούνια σου!

      Διαγραφή
  2. η τελεια πρόταση για ενα φοβερο πρωινο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρια μου το πρωινό σας ειναι φανταστικό! Τα τυροψωμακια σου ειναι λαχταριστά και θα δοκιμαστούν άμεσα!!!!
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Σωτηρία μου, θα χαρώ να μάθω αν σας άρεσαν! φιλιά

      Διαγραφή
  4. Εννοείται πως πρέπει να τα φτιάξω το συντομότερο!! Χρειάζομαι μικρά σνακ για το βράδυ ή όταν έρχονται φίλη για μία ρακί!! Δείχνουν πολύ νόστιμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ελεάννα μου, κι αν θες, μπορείς να τα εμπλουτίσεις και με άλλα υλικά όπως αλλαντικά ή πικάντικα τυριά! φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Θα τα δοκιμασω άμεσα!!! Τέλεια μοιάζουν και τόσο εύκολα.... Σμουτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου, είναι πραγματικά πολύ εύκολα στην παρασκευή και σίγουρα νόστιμα! σμουτσ κι από μενα!

      Διαγραφή
  6. Πεντανόστιμα φαίνονται και όντως εύκολα! Αποθηκεύτηκε στις συνταγές μου εννοείται! Ευχαριστούμε Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ εγώ Κατερίνα μου για το σχόλιο (με λίγους μήνες καθυστέρηση...) φιλιά

      Διαγραφή
  7. Αγαπώ τα τυροψωμάκια! Δεν υπάρχει καλύτερο σνακ!
    xo,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Σοφία μου, ελπίζω να τα έχετε δοκιμάσει και να μείνατε ευχαριστημένοι! φιλιά

      Διαγραφή
  8. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα την τιμήσει ο μεγάλος μου και ως κολατσιό για το σχολείο! ��
    Ευχαριστούμε Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Δεσποινάκι μου! Θα χαρώ πολύ, γιατί και στα δικά μου ζουζούνια αρέσουν πολύ!

      Διαγραφή
  9. Φτιάχνουμε αυτή τη συνταγή μια φορά την εβδομάδα εδώ και χρόνια! Με τη διαφορά ότι μετράω γιαούρτι και ελαιόλαδο στα 200 γρ. το καθένα με τη ζυγαριά. Επίσης, βάζω τη μισή φέτα από τον κεσέ και προσθέτω και κίτρινο τυρί σε κομματάκια, καθώς και 2 λουκάνικα ψιλοκομμένα!!!! Και με μπέικον γίνονται νόστιμα!!! Τα ψήνω στους 200 στις αντιστάσεις για περίπου 20'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top