MOMMY'S BLOGGER TAG

Αχ εμείς οι θεότρελες bloggers, αφορμή ψάχνουμε καθημερινά να μιλάμε για τον εαυτό μας! Δε φθάνουν οι αναρτήσεις για συνταγές, ταξίδια, κατασκευές κτλ κτλ έχουμε και τα challenges ερωτήσεων τρομάρα μας! Χθες, όταν άνοιξα το fb για μια σύντομη περιήγηση, τσουπ έπεσα πάνω στην εν λόγω πρό(σ)κληση σχετικά με ερωτήσεις που αφορούν στην καθημερινότητά μου στο σπίτι! Προ(σ)καλέστηκα από την Εύη μου του mama' s 'n' papa' s, η οποία είχε προ(σ)καλεστεί κι εκείνη από άλλες blogoφίλες μας, που κουβαλούν την ίδια τρέλα!

  1. Ποια είναι η αγαπημένη σου δουλειά στο σπίτι;
    Χμμ, δεν τρελαίνομαι να κάνω δουλειές στο σπίτι, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μία αυτή θα ήταν το μαγείρεμα! Παρ' όλα αυτά, με λες και ψυχωτική με την καθαριότητα, αν ξεκινήσω να καθαρίζω τα γλείφω όλα...αχαχαχα μπερδέτηκες; το ξέρω, κι εγώ κάπως έτσι νιώθω με μενα!
  2. Ποια είναι η χειρότερη δουλειά του σπιτιού;
    Βαριέμαι απίστευτα το σιδέρωμα... μπορεί να μαζευτούν και 5 πλυντήρια μέχρι να το πάρω απόφαση και στο τέλος τα σιδερώνει ο άντρας μου (αχαχα)
  3. Η καθημερινή σου γρήγορη ρουτίνα καθαριότητας, τι περιλαμβάνει;
    Συμμάζεμα γενικότερα (κρεβάτια, πιάτα, ρούχα κ παιχνίδια παιδιών) και κανένα πλυντήριο.
  4. Το αγαπημένο δωμάτιο του σπιτιού που σου αρέσει να καθαρίζεις καθημερινά;
    Σχεδόν καθημερινά, κάτι θα κάνω σε όλα τα δωμάτια, αλλά η κουζίνα και το σαλόνι-καθιστικό είναι που αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο.
  5. Δύο συμβουλές για τακτοποιημένο σπίτι έχοντας μικρά παιδιά;
    Θες να μιλήσω για το δικό μου σπίτι, με τους δυο ταρζάν μου; γκουχου, γκουχου 😁Συνήθως, όταν πέφτουν τα παιδιά μου για ύπνο, αντι να σιγυρίσω σχεδόν την ίδια στιγμή βάζω κι εγώ τις πιτζάμες μου και την πέφτω. Αν προλάβω, βλέπω κάτι στην τηλεόραση ή ανοίγω τον υπολογιστή μου, διαφορετικά πέφτω ξερή από την κούραση... Λίγες είναι οι φορές που μένω ξύπνια μετά τις 11 το βράδυ... μη γελάς! Αν δεν κοιμηθώ τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα, δεν λειτουργώ καλά την επόμενη μέρα... Οπότε συμβουλές ας δώσουν οι υπόλοιπες φίλες μας 😋
  6. Το αγαπημένο απορρυπαντικό/μαλακτικό ρούχων που δεν αλλάζεις;
    Στα απορρυπαντικά ρούχων αλλάζω μάρκες κατά καιρούς αλλά στο μαλακτικό ψηφίζω Lenor δαγκωτό κι έχω δοκιμάσει όλα τα χρώματα - αγαπημένο δε, το χρυσό!
  7. Δύο tips σου για οργανωμένη ντουλάπα;Σιδερωμένα και τακτοποιημένα στη θέση τους, χώρια τα εποχιακά σε θήκες στο πατάρι ή κάτω από το κρεβάτι μας.
  8. Τι δεν λείπει ποτέ από τα ντουλάπια του σπιτιού σου;
    Ντοματοπολτός, ζυμαρικά, ρύζια, όσπρια, αλεύρι, δημητριακά, μέλι, καφέδες, ζάχαρη, σόδα, μπέικιν, βανίλιες.....κτλ κτλ. Γενικά η τροφοθήκη μας (όπως και το ψυγείο) είναι σχεδόν πάντα πλήρης, κι αν λείψει κάτι το αναπληρώνω αμέσως.
  9. Ποιο χρώμα επικρατεί στην κρεβατοκάμαρα σου;
    Οι τοίχοι είναι σε ροζ απαλό και μοβ (έτσι τα βρήκα όταν μπήκαμε στο σπίτι)  ενώ η κρεβατοκάμαρα μας είναι σε καρυδιά και λευκό.
  10. Ποιό είναι το αγαπημένο σου εύκολο φαγητό που κάνεις συχνά (πες μας και τη συνταγή καλέ);
    Αγαπημένο; Χμμμ, έχω πολλά αγαπημένα ανάλογα με την εποχή πχ το καλοκαίρι κάνω συχνά γεμιστά ενώ το χειμώνα αγαπώ τις σούπες, ιδιαιτέρως αυτή με τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Κατά τ'άλλα εύκολο κι αγαπημένο μου είναι και οι μακαρονάδες, με διάφορες σάλτσες...
  11. Αλλά και το αγαπημένο σου εύκολο και γρήγορο γλυκό;
    Μηλόπιτα
  12. Γενικά, ποιά είναι η σχέση σου με τη μαγειρική;
    Πολύ καλή, αλλά με μια ιδιαίτερη κλίση στη ζαχαροπλαστική!
  13. Ποιό είδος καφέ δε λείπει ποτέ από το σπίτι σου;
    Ο ελληνικός και ο γαλλικός, μερικές φορές θα βρεις και κάψουλες εσπρέσο!
  14. Ποιά είναι η γνώμη σου για την άποψη ότι κάποιες φορές η μητρότητα κάνει τη νέα μητέρα να ξεχάσει το ρόλος της ως γυναίκα;
    Κοίτα, καλώς ή κακώς όλες μας περνάμε αυτή τη φάση, αμέσως μετά τη γέννηση ενός παιδιού και είναι κατανοητό! Όμως, είμαι κατά αυτών των γυναικών που το βρίσκουν ως "πάτημα" ή δικαιολογία για να παραμελήσουν τελείως τον εαυτό τους από κει και πέρα. Ας μη ξεχνάμε ότι εκτός από τη μητρότητα υπάρχει και η γυναικεία υπόσταση, ο ρόλος της συζύγου, της αδερφής, της φίλης...όλα τα μπορούμε αρκεί να το θέλουμε! Η γυναίκα είναι προικισμένη από τη φύση της να αντεπεξέρχεται παρ'όλες τις δυσκολίες. Επίσης, μπορεί να ασχολείται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα...κι ας γίνεται κουρέλι μετά όταν πλησιάζει το βραδάκι...και κάπου εκεί κολλάει το γιατί τις περισσότερες φορές κοιμάμαι με τις κότες...εεε μαζί με τα παιδιά μου ήθελα να πω! 
  15. Πόσος είναι ο χρόνος που αφιερώνεις καθημερινά στον εαυτό σου και τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο για εκείνον;
    Λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με την περιποίηση της γυναικείας μου φύσης, είτε από τα χέρια ενός ειδικού είτε από τα δικά μου. Σε καθημερινή βάση, δεν παραμελώ ποτέ (εντάξει έχουν υπάρξει και βράδια που το έχω κάνει..χιχιχι) την περιποίηση του προσώπου μου. Αυτό σημαίνει, πλύσιμο με το τζελ μου και ενυδάτωση με κρέμες και ορούς . Επίσης κάνω απαραιτήτως μάσκες-πίλινγκ 2 φορές την εβδομάδα , γιατί όπως είναι γνωστό, είναι το μυστικό για να μην γεράσει το δέρμα μας. Όσες με παρακολουθείται από τα social media, θα γνωρίζετε ότι ασχολούμαι και πιο ενεργά μ'αυτό το κομμάτι, αφού προωθώ τα αγαπημένα μου φυτικά προϊόντα Yves Rocher μέσα από την ομάδα που έχω δημιουργήσει στο fb Yves Rocher-Δίκτυο Κουτσόμηνου, προσπαθώντας να πείσω κι άλλες γυναίκες ότι μόνο τα φυτικά είναι τα σωστά προϊόντα κι αυτά που μας αξίζουν, όπως λέει και η κολλητή μου, αυτή η τρελιάρα από το Mama' s 'n' papa' s. Χάρη στην Εύη που λες, πείστηκα κι εγώ και ένιωσα, τί σημαίνει να έχεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα! Αγαπάκι μου τρελιάρικο, ευχαριστώ σου έχω πει; Δεν θυμάμαι, στο λέω τώρα και δημόσια. Ευχαριστώ!!!
  16. Τι ρούχα σου αρέσει να φοράς πιο πολύ στην καθημερινότητά σου;
    Κυρίως φόρμες αλλά και jeans!
  17. Ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού σου που σου αρέσει να περνάς τις ώρες σου;
    Στον καναπέ του σαλονιού παρέα με τον υπολογιστή μου.
  18. Ποιό είναι το όνομα των παιδιών σου και πώς το απέκτησαν;
    Γεώργιος και Αναστάσιος. Το πρώτο είναι για τον πεθερό μου και το δεύτερο του μπαμπάκα μου. Δλδ και κορίτσι να ήταν Αναστασία θα έβγαινε...χιχιχι Δίκαια πράγματα και σωστά!
  19. Αν έχεις βαφτίσει τα παιδιά σου, βάλε μια φωτογραφία από το θέμα που επικρατούσε και είχες επιλέξει για εκείνη τη μέρα. Σαν πιο έμπειρη, δώσε συμβουλές για την "ιδανική βάφτιση", δίνοντας έτσι ιδέες και σε άλλες νέες μανούλες.
    Νομίζω δεν υπάρχει "ιδανική" βάφτιση. Ο κάθε γονιός, επιλέγει αυτό που κρίνει σωστό και όμορφο για αυτή τη μοναδική μέρα, όπως το μυστήριο της βάφτισεως. Αλλά αφού ερωτώμαι, θα σου πω ότι προτιμώ το λιτό χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και πολυτέλειες. Στις μέρες μας, έχουν γίνει όλα εμπόριο, ακόμη και τα μυστήρια...έλεος! Η βάφτιση του πρώτου μου γιου, έγινε μαζί με το γάμος μας κι όπως καταλαβαίνεις δεν είχε ξεχωριστό στολισμό! Το θέμα που είχα διαλέξει ήταν ο μικρός πρίγκιπας σε λευκό και τυρκουάζ... γιατί ήταν καλοκαίρι, στο χωριό μου, δίπλα στη θάλασσα και γιατί είναι από τα αγαπημένα μου χρώματα!
    Η βάφτιση του δεύτερου γιου μου, έγινε Μάϊο πάνω στον Όλυμπο στην Αγία Τριάδα, ένα ξωκλήσι πολλών ετών μέσα στο πράσινο και με θέα όλη την Πιερία! Μαγικά!
  20. Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό ως μαμά, με δύο λέξεις;
    Αυστήρη και απαιτητική! Το δουλεύω όμως, όσο μπορώ κάθε μέρα και λίγο...
  21. Και τέλος φίλη μου, πες μου "τελικά" ποιός έχει πραγματικά το "πάνω χέρι" σε αυτό το σπίτι;
    (Μεταξύ μας τώρα... εγώ, φυσικά!) Μα ο άντρας μου εννοείται! Τι ερωτήσεις είναι αυτές!!!
Τελικά, πλάκα είχε όλο αυτό!! 😊😊Αν και το βαριέμαι λιγουλάκι...ξέρεις να μιλάω για μένα! χιχιχι Ευάκι, ευχαριστώ για την πρό(σ)κληση! Αν δεν το έκανες θα παρεξηγιόμουν να ξέρεις... 😬σμουτσ 👄👄 
Θα ήθελα να προ(σ)καλέσω σ'αυτό το παιχνιδάκι τις παρακάτω φίλες:

Αλεξάνδρα από το Craftland.gr
Κική από το Just creative moments
Σωτηρία από το My little world

Κορίτσια μου, η σειρά σας τώρα, για να σας δω ή μάλλον να σας διαβάσω!
Σας φιλώ γλυκά💕💋

CONVERSATION

10 Comments:

  1. Δεν υπαρχεις!! Εγω τις ήξερα ολες τις απαντήσεις εννοείται πριν σε διαβάσω!!Τελικα αγαπακι σε ξέρω πολυυυ καλα!! Και εσυ άλλωστε!!! Φιλουρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, μα πόσο καλά με ξέρεις...χεχεχε φιλιά κι από μενα φιλενάδα

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την πρόσκληση Μαρακι... Ψάχνω ήδη να βρω την αγαπημένη μου δουλειά στο σπίτι #not χα χα χα Φιλάκια ��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου γλυκιά, δε νομίζω πώς υπάρχει αγαπημένη δουλειά σπιτιού για καμιά μας...χεχεχε όλες λίγο πολύ, από ανάγκη τις εκτελούμε γιατί μας αρέσει η καθαριότητα και η οργάνωση! φιλιά

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Δεσποινάκι μου! Αλήθεια εσύ έγραψες? Έχω χάσει τη μπάλα λίγο με τις αναρτήσεις τελευταία...χεχεχε

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία Όλα αυτά τα έξτρα που έμαθα για εσένα!
    Για εμενα πάντως το θέμα σπίτι και καθαριότητα είναι καθαρά υποχρέωση!Υπέρχουν τόσο ωραίες ασχολίες εκεί εξω για να θελω να μιλαω για αυτα περα απο το να τα κανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Δουλειές σπιτιού και ευχαρίστηση δεν πάει μαζί...μην νομίζεις κι εγώ από ανάγκη τις κάνω! Επειδή δεν μπορώ τη βρωμιά και την ακαταστασία...χιχιχι φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Κοιτά που στο 5 θα μπορουσα να κάνω copy paste!!! Καλη χρονιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια Μαράκι μου!?? Βασικά μέσα από αυτά τα challenges εκτός του ότι μαθαίνουμε καλύτερα η μία την άλλη, βρίσκουμε και πολλά κοινά στο χαρακτήρα μας! Καλή χρονιά να έχουμε, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!

      Διαγραφή

Back
to top