ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Η φετινή μου συμμετοχή στην ανταλλαγή secretelf2016, μου έδωσε πολύ χαρά, γιατί κληρώθηκα να είμαι το ξωτικό για μια διαδικτυακή φίλη που εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο κι ως μαμά! Τη Γιάννα του Όταν γεννήθηκα ξανά, τη διαβάζω και πάντα συγκινούμαι με τον τρόπο σκέψης και γραφής της... δεν υπάρχει κείμενο της που να μη μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά μου! Όπως καταλαβαίνεις, η ίδια έγινε πηγή έμπνευσης μου στα χειροποίητα δωράκια που ετοίμασα να της στείλω... με πολλή αγάπη! Σήμερα θα σου δείξω ένα από αυτά που έφτιαξα, το οποίο σημαίνει πολλά πράγματα για εκείνη... έναν χειροποίητο άγγελο!
Πάμε να σου δείξω πώς το έφτιαξα...
Υλικά:
  • Βάση κλωστής σε σχήμα κώνου (δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό, στην ορολογία της ραπτικής...χιχιχι)
  • σπάγκο λευκό & καφέ
  • κόλλα
  • λινάτσα
  • ακρυλικό λευκό χρώμα
  • μπάλα φελιζόλ 
  • ρετάλια δαντέλας
  • διακοσμητικά (χάντρες, πέρλες, καμπανάκι
  • σατέν λευκή κορδέλα
  • σύρμα πίπας
Με κόλλα και τον λευκό σπάγκο, έντυσα όλη τη βάση, για να φτιάξω το "σώμα".
Για κεφάλι, χρησιμοποίησα ένα μπαλάκι από φελιζόλ, το οποίο ντύθηκε επίσης με λευκό σπάγκο, ενώ για μαλλιά, κόλλησα καφέ σπάγκο και για στεφάνι ένα λευκό σύρμα πίπας.
Στη συνέχεια πρόσθεσα λίγη δαντέλα (από παλιά μπομπονιέρα) στο κάτω μέρος του "σώματος" για να φαίνεται σαν τελείωμα φορέματος και στο πάνω μέρος του "λαιμού" έβαλα ένα κολιέ από πέρλες και λίγη λευκή σατέν κορδέλα.
Και πάμε στα φτερά του... πήρα ένα κομμάτι λινάτσας, δημιούργησα έναν φιόγκο ράβοντας τον στη μέση. Περιμετρικά του φιόγκου, χρησιμοποίησα λευκό ακρυλικό χρώμα δίνοντας έτσι περισσότερη έμφαση...αρχικά ήθελα να ράψω λευκή κορδέλα τριγύρω, αλλά δεν τα κατάφερα και έτσι πήγα σ'αυτή την εναλλακτική.
Τα φτερά δέθηκαν στην πλάτη, με τη βοήθεια λίγου λευκού σπάγκου αλλά και σιλικόνης, για μεγαλύτερη σταθερότητα. Μπροστά, στο τελείωμα του σπάγκου κρέμασα ένα χρυσό καμπανάκι και μια ξύλινη χάντρα για έξτρα τσαχπινιά!
Ο λόγος που επέλεξα να παίξω μ'αυτά τα γήινα χρώματα, ήταν γιατί ήθελα ο άγγελος να έχει rustic στυλ (του οποίου είμαι λάτρης) και να ταιριάζει παντού. Επίσης, έτσι έγινε και πολύ ρομαντικός!!! 
Δε συμφωνείς κι εσύ μαζί μου? Πώς σου φάνηκε, δεν είναι όμορφος! 
Προσωπικά διασκέδασα πάρα πολύ μ'αυτή την κατασκευή και μπορώ να πω ότι ανακάλυψα κι άλλες πτυχές της δημιουργικότητας μου! (βρε μήπως να το σκεφτώ τελικά, λίγο πιο επαγγελματικά?)
Γιάννα μου χάρηκα τόσο μα τόσο πολύ που αγκάλιασες το αγγελάκι μου και τα υπόλοιπα δωράκια!!!  Δράττομαι της ευκαιρίας να δείξω όλο το πακέτο που σου έστειλα...

Ο "κόπος" μου ανταμείφθηκε και με το παραπάνω, πολύ απλά γιατί έδωσα και πήρα πολλή αγάπη και χαρά... blogging is sharing...blogging is magic!!! 
Σε χαιρετώ...θα τα ξαναπούμε λίαν συντόμως... 
Έχω κι άλλα πράγματα να μοιραστώ μαζί σου!
Φιλιά

CONVERSATION

7 Comments:

  1. Είναι τέλειος ο άγγελος σου Μαρία μου!!! Ακόμη κι εγώ που δεν είμαι του ρομαντικού στυλ άνετα θα τον έβαζα στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού μου!!! Μπράααααααααβο!!!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το ακούω αυτό από μία καλλιτέχνιδα όπως είσαι εσύ Χριστίνα μου! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  2. Αααα!!! Μαράκι μου!!!Τι όμορφο αγγελάκι και με πόση αγάπη μιλάς για την παραλήπτρια! Τι όμορφο να ετοιμάζεις κάτι για κάποιον που εκτιμάς!!! Μπράβο σου βρε Μαράκι μου γλυκό!!Και του χρόνου σου εύχομαι!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Κική, πάντα με συγκινεί ο τρόπος που μου γράφεις...είναι τόσο ζεστός! Σ'ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια, ειλικρινά θέλω πάρα πολύ να σε γνωρίσω, ελπίζω να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή! σε φιλώ γλυκά

      Διαγραφή
  3. Γλυκιά μου Μαρία, ξέρεις ήδη πολύ καλά πως το αγγελούδι σου στολίζει το τραπέζι στο σαλόνι μας... Είναι υπέροχο,καλογουστο και εξαιρετικά καλοφτιαγμενο! Η γνώση ότι πίσω από αυτή την επιλογή σου κρύβονται συναισθήματα που σου έχουν δημιουργηθεί από τις απώλειες μας, με κάνει απλά να το αγαπήσω ακόμα πιο πολύ. Είσαι πράγματι ταλαντούχα και νομίζω πως θα μπορούσες να ασχοληθείς επαγγελματικα με αυτό το κομμάτι! Σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά για όλα, είσαι ένα υπέροχο ξωτικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που είσαι από τους ανθρώπους, που το πιστεύουν αυτό Γιάννα μου, αλήθεια μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω και να το σκέφτομαι πλέον πιο σοβαρά! Ειλικρινά η δημιουργία είναι κάτι που αγαπώ και ανακάλυψα πώς έχω δυνατότητες τα τελευταία χρόνια, μετά την είσοδό μου στο κόσμο του blogging! Δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ επαγγελματικά,αλλά τουλάχιστον προς το παρόν δίνω χαρά στους ανθρώπους που αγαπώ! Και φυσικά εισπράττω κι εγώ πολλά όμορφα συναισθήματα...
      Υ.Σ: ξέρεις έχω κι εγώ κάτι δικό σου στην κουζίνα μου, που όταν το κοιτώ μου θυμίζει εσένα... θυμάσαι?

      Διαγραφή
  4. πανεμορφο Μαρακι μου!! Και κυριως φτιαγμενο και χαρισμενο με αγαπη!! Και του χρόνου!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top