ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: Ο ΣΑΥΡΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΘΜΟΣΑΛΑΤΑ

Καλημέρα παρεάκι και καλή εβδομάδα! Στο σημερινό post θέλω να σου παρουσιάσω ένα από τα τρία καινούρια βιβλία μας, που βρήκε τη θέση του στην παιδική μας βιβλιοθήκη, την οποία προσπαθούμε πάντα να εμπλουτίζουμε με νέα βιβλία που μας κινούν την περιέργεια! 


Πρόκειται για ένα βιβλίο προσχολικής ηλικίας (4+) του Ούτε Κράουζε με ήρωα ένα δεινοσαυράκι, τον μικρό Σαυρή! Το συγκεκριμένο έχει τον τίτλο "Ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα" και είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς! Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ήρθε η ώρα ο αξιαγάπητος δεινόσαυρος μας να πάει στο σχολείο. Στο Σαυρή αρέσει πολύ το σχολείο! Του αρέσει η δασκάλα του, οι συμμαθητές του και το μεγάλο διάλειμμα! Μακάρι όμως να μην υπήρχαν οι εργασίες για το σπίτι (αχ αυτές οι εργασίες)! Ένα απόγευμα, που ο Σαυρής σπάει το κεφάλι του για να βρει πόσο κάνει (9 + 5= ?), το κατοικίδιό του, ένας πρωτόγονος άνθρωπος ονόματι Λούσι, αρχίζει να αδειάζει το ντουλάπι με τα τρόφιμα. Στην αρχή βέβαια ούτε που περνάει από το μυαλό του Σαυρή ότι αυτό έχει κάποια σχέση με την άσκηση των μαθηματικών...

Αλήθεια τι σχέση μπορεί να έχουν τα τρόφιμα με τις αριθμητικές πράξεις? Μια εκπληκτική  ιστορία του Ούτε Κράουζε με μπόλικο χιούμορ αλλά και με δόσεις σημερινής αλήθειας!  Ένα βιβλίο για τη μάθηση, το σχολείο, τους φίλους, μέσα από μια  ιστορία αστεία, ευρηματική και ευχάριστη! Για τα παιδάκια που ζορίζονται στα μαθηματικά μα και σε άλλα μαθήματα υπάρχει πάντα το παιχνίδι που είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος  κατανόησης  δύσκολων εννοιών και πράξεων.

Αν θέλεις κι εσύ να διαβάσεις όλη την ιστορία παρέα με το δικό σου παιδάκι δεν έχεις παρά να αγοράσεις το βιβλίο από την ηλεκτρονική σελίδα του Μεταίχμιο εδώ με έκπτωση! Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν επίσης και τα δύο πρώτα βιβλία "Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο" και "Ο Σαυρής και η φωνακλού η Λούσι"

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει νέα βιβλιοπρόταση με τα πρώτα μας βιβλία από τη σειρά Μυθολογικά Παραμύθια των εκδόσεων Μεταίχμιο στην οποία παρουσιάζονται διασκευές γνωστών μύθων της αρχαιότητας, που θα σας κερδίσουν όχι μόνο για την πλειάδα των συγγραφέων και εικονογράφων που την έχουν επιμεληθεί - αλλά και για το ύφος και το περιεχόμενο τους που ξεχωρίζουν πραγματικά!!!

Μείνετε συντονισμένοι!
Σας φιλώ γλυκά 


CONVERSATION

14 Comments:

  1. Α! πολυ καλο! και ιδανικο για τη κορη μου, το πρωτακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζήνα και στο δικο μου πρωτάκι άρεσε πολύ!!! Να το διαβάσετε οπωσδήποτε...σε φιλώ

      Διαγραφή
    2. Ζήνα και στο δικο μου πρωτάκι άρεσε πολύ!!! Να το διαβάσετε οπωσδήποτε...σε φιλώ

      Διαγραφή
  2. αγαπαμε το Σαυρη και τις ιστοριες του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Ελπίδα μου!!! Ανυπομονώ να διαβάσουμε κι εμείς αυτά που έχετε εσείς...φιλιά

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω Ελπίδα μου!!! Ανυπομονώ να διαβάσουμε κι εμείς αυτά που έχετε εσείς...φιλιά

      Διαγραφή
  3. Τί όμορφα βιβλία που κυκλοφορούν και δεν προλαβαίνουμε να τα πάρουμε είδηση. Ευχαριστούμε για την παρουσιάση Μαρία. Δείχνει ιδανικό για τα παιδάκια που έχουν δυσκολία στους αριθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα να πάνε Μαριάννα μου...κι εγώ την ίδια άποψη έχω! Δεν προλαβαίνω να αγοράζω όσα προτείνονται...άσε που έχω πόσα στη βιβλιοθήκη μας που δεν έχω βρει το χρόνο να σας μιλήσω...φιλάκια

      Διαγραφή
    2. Άστα να πάνε Μαριάννα μου...κι εγώ την ίδια άποψη έχω! Δεν προλαβαίνω να αγοράζω όσα προτείνονται...άσε που έχω πόσα στη βιβλιοθήκη μας που δεν έχω βρει το χρόνο να σας μιλήσω...φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο βιβλίο Μαρία!!!Θα το έχουμε υπόψιν γιατί τώρα είμαστε σε άλλη φάση!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ελευθερία που σου άρεσε! Ο γιος σου είναι πολύ μικρός ακόμα για αυτή την κατηγορία όντως... κράτα το για αργότερα! φιλιά

      Διαγραφή

Back
to top