ΤΑ 932 ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΗΣ ΒΑΤΡΑΠΟΥΝΖΕΛ...

932 μικροί ζωγράφοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και παρουσίασαν τα έργα τους σε μια υπέροχη έκθεση ζωγραφικής που διοργάνωσε και επιμελήθηκε η ομάδα του "Θέατρο Ρετρό" στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (24-25/09/16). Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η παιδική παράσταση "ΒατΡαπουνζέλ" που παρακολούθησαν πέρυσι το χειμώνα - όπου οι μικροί ζωγράφοι κλήθηκαν να την αποτυπώσουν σε μία λευκή κόλλα χαρτιού!

Ένα από τα 932 παιδικά έργα, ήταν και του δικού μου μικρού ζωγράφου, του Γιώργου μου! Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση της γλυκιάς Αγγελικής Φράγκου, όταν μου τηλεφώνησε για να μας καλέσει στην παρουσίαση... 
Έτσι, το Σάββατο, μετά τις 12:00 βρεθήκαμε κι εμείς εκεί, να θαυμάζουμε τις παιδικές δημιουργίες, οι οποίες κοσμούσαν τους τοίχους στον εξωτερικό χώρο του μουσείου αλλά και το υπέροχο σκηνικό ενός χαρτονένιου κάστρου που είχε επιμεληθεί η ομάδα της Αγγελικής! Αρχικά δυσκολευτήκαμε λίγο να βρούμε τη δικής μας ζωγραφιά αλλά με λίγη βοήθεια, καταφέραμε να την ανακαλύψουμε! Ήταν τόσο όμορφο αυτό το συναίσθημα... σχεδόν συγκινητικό! Μια ζωγραφιά του παιδιού μου, ανάμεσα σε τόσες άλλες, ταλαντούχες παιδικές ζωγραφιές... είδαμε ζωγραφιές με πολλά χρώματα, άλλες μονόχρωμες, ζωγραφιές πιο αυθόρμητες κι άλλες πιο συγκεκριμένες με έμφαση στη λεπτομέρεια, κάποιες άλλες με αφαιρετικό χαρακτήρα και κάποιες με περισσότερο συναίσθημα! Ήταν όλες υπέροχες!
Τα έργα των μικρών μας ζωγράφων, θα χαριστούν σε νοσοκομεία, ιδρύματα και ορφανοτροφεία για να κοσμήσουν τους δικούς τους άχρωμους τοίχους, μετατρέποντας τους σε πολύχρωμους, χαρούμενους τοίχους, κάνοντας έτσι και κάποια άλλα παιδάκια χαρούμενα και ευτυχισμένα! 
Μαζί με το όμορφο δώρο (μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές - χορηγία της Pelikan) στους μικρούς μας ζωγράφους δόθηκε και το  "Αναμνηστικό Δίπλωμα Ζωγραφικής", για να θυμούνται αυτή την ιδιαίτερη μέρα! Σ'αυτό το σημείο, θέλω πολύ, να ευχαριστήσω την Αγγελική και όλη την ομάδα του Θέατρο Ρετρό, για τη ζεστασιά, τα χαμόγελα και την αγάπη που εισπράξαμε! Ήταν ένα πολύ όμορφο και χαρούμενο πρωινό! Ανυπομονώ για τα επόμενα σας σχέδια... 
Μετά τη βόλτα μας στην έκθεση, κάναμε μια σύντομη περιήγηση στο βυζαντινό-χριστιανικό μουσείο και στη συνέχεια απολαύσαμε καφεδάκι και χαλαρή κουβεντούλα, με τις φίλες μου και τις οικογένειές τους... στο Ilissia Bistrot Cafe που βρίσκεται μέσα στον προαύλιο χώρο! 
Το "Πολεμικό Μουσείο", λίγο πιο κάτω ήταν η επόμενη μας στάση... τα μικρά μου αντράκια μαγεύτηκαν από τα εκθέματα που κοσμούν τον προαύλιο χώρο και φυσικά δεν μπόρεσα να τους αρνηθώ την είσοδο όπως και μερικές πόζες στον φωτογραφικό φακό (του κινητού μου)! Επειδή ο χρόνος μας ήταν πολύ περιορισμένος, δεν καταφέραμε να περιηγηθούμε στο εσωτερικό του μουσείου... γι'αυτό και δώσαμε ραντεβού για το επόμενο Σ/Κ! 
Αλήθεια εσείς έχετε επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο της πόλης μας? 
Μέχρι την επόμενη μας βόλτα σας φιλώ γλυκά!



CONVERSATION

5 Comments:

  1. Ήμασταν κι εμείς εκεί κι ενθουσιαστήκαμε με τις τόσο όμορφες ζωγραφιές των παιδιών. Ο μικρός δε πήρε και ζωγράφισε επι τόπου κι ήθελε να το κρεμάσει κι αυτός στον τοίχο. Και φυσικά μετά πήγαμε και στο ποελμικό μουσείο που δεν ξεκολλούσαν τα μικρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη κίνηση!!!Να χαίρεσαι τα αγόρια σου Μαράκι και να περνάτε όμορφες, αξέχαστες στιγμές!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι πάντα να περνάτε όμορφες και εποικοδομητικές στιγμές Μαρία μου... φιλάκια!

    http://artdecorationcrafting.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι πόσο όμορφα περάσατε!Πάντα τόσο ξεχωριστές αναμνήσεις να χαρίζεις στο αστέρι σου!!!Σε φιλώ γλυκιά μανούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν πολύ όμορφη έκθεση, όντως! Πολύ καλό στήσιμο και οργάνωση γενικότερα.
    Το καφεδάκι στο καφέ του μουσείου είναι must τελικά, όπως και η επίσκεψη στο γειτονικό Πολεμικό Μουσείο :) Καλημέρα Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top