ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ!

Χρόνια πολλά κι από εμάς! Χριστός Ανέστη! Επιστρέψαμε κι εμείς στη βάση μας, αγαπημένο παρεάκι, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές μας στο χωριό! Οι διακοπές μας ξεκίνησαν το Σάββατο του Λαζάρου (αμέσως μόλις έκλεισαν τα σχολεία...δεν κρατιόμασταν βλέπεις), με προορισμό τη Β. Εύβοια, το χωριό της μαμάς! Δεν ταλαιπωρηθήκαμε καθόλου από την κίνηση στους δρόμους κι αυτό είναι μεγάλο πράγμα όσο να πεις... Φθάσαμε το μεσημεράκι, ίσα ίσα για το φαγητό! Ο παππούς και η γιαγιά μας υποδέχθηκαν χαρούμενοι! Πόσο μου είχε λείψει το χωριό, η φύση, το σπίτι με τον ολάνθιστο κήπο! Όλα πεντακάθαρα και περιποιημένα! Ας είναι καλά η γιαγιά κι ο παππούς!  Η Άνοιξη (που λες) σε όλο της το μεγαλείο...μαγεύτηκα! Χρώματα και φως παντού!
Να και η λεχώνα γάτα της γειτόνισσας! Ταΐζει το ένα από τα πέντε της γατάκια...
Τα παιδιά χόρτασαν παιχνίδι στην αυλή! Έκαναν ποδήλατο, πατίνι. Έπαιξαν μπάλα, κυνηγητό και κρυφτό... εξερεύνησαν τους "θησαυρούς" της φύσης...
Κάναμε τις βόλτες μας στην παραλία και είδαμε κάποιους τολμηρούς να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο! Χαρήκαμε τον καθαρό αέρα της επαρχίας και το ιώδιο της θάλασσας! Η μαμά (εγώ δλδ), ευχαριστήθηκα να πηγαίνω στην εκκλησία. Έζησα από κοντά το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, πηγαίνοντας καθημερινά στις ακολουθίες... 
Φτιάξαμε ντολμαδάκια γιαλαντζί με τη μαμά μου, από τα αμπελόφυλλα της αυλής μας, με φρέσκα μυρωδικά κατευθείαν από το μποστάνι του μπαμπά!
Τη Μεγάλη Πέμπτη, βάψαμε τα φρέσκα αυγουλάκια, σε κόκκινο, παραδοσιακό χρώμα και ετοιμάσαμε τα πασχαλινά καλαθάκια για τις νονές μας! 
Το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα, οι μερακλήδες της οικογένειας ετοίμασαν τις σούβλες με το κοκορέτσι και το κατσικάκι μας για την ημέρα του Πάσχα!
Το βράδυ, παρευρεθήκαμε όλη η οικογένεια στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία μας, όπου ζήσαμε το θαύμα της Ανάστασης του Χριστού μας, ανταλλάσσοντας ευχές για χρόνια πολλά!
Κι όπως κάθε χρόνο, μετά την εκκλησία απολαύσαμε την πεντανόστιμη μαγειρίτσα της μαμάς μου και τσουγκρίσαμε τα αυγά μας... Χριστός Ανέστη... Αληθώς Ανέστη!
Η Κυριακή του Πάσχα, μας βρήκε όλους συγκεντρωμένους στην αυλή, γύρω από το barbeque, να σουβλίζουμε το κατσικάκι και το κοκορέτσι! Να πίνουμε κρύο καφεδάκι, να κουβεντιάζουμε, να σαχλαμαρίζουμε! Φυσικά δεν έλειψαν οι τσιπουροκαταστάσεις, οι βόλτες σε συγγενικά σπίτια, μέχρι να ψηθούν τα κρέατα και οι τουφεκιές με την καραμπίνα του μπαμπά (παλιός κυνηγός γαρ)!
Το τραπέζι στρώθηκε κάτω από την πέργκολα του κήπου, με διάφορες λιχουδιές, κρύες μπύρες και καλή παρέα! Φέτος, χρειάστηκε να κρεμάσουμε γύρω της και ένα τεράστιο δίχτυ (αυτό για τις ελιές), επειδή λόγω του άστατου καιρού, έκανε λίγη ψύχρα...
Μετά το τσιμπούσι μας, σειρά είχαν τα γλυκά (ατομικά strawberry cheesecake & πάστα ταψιού) που ετοιμάσαμε με την αδερφή μου, για τους εορτάζοντες της οικογένειας - παππούς κι εγγονός είχαν την τιμητική τους - ο μικρός κι ο μεγάλος Αναστάσης - αλλά και για το Γιωργάκη μου την επόμενη!
Το απογευματάκι απολαύσαμε καφεδάκι στα Λουτρά Αιδηψού και βολτάραμε στην παραλία...κάπως έπρεπε να χωνέψουμε όλα αυτά που φάγαμε...χιχιχι
Η Δευτέρα του Πάσχα, ήταν αφιερωμένη - εκτός από το Γιώργο μου που γιόρταζε - στη βάφτιση της ανιψιάς μου, της νεοφώτιστης Ευαγγελίας! 

Και μ'αυτά και με εκείνα, οι διακοπές μας έφθασαν στο τέλος τους. Ήρθε η Τρίτη, μέρα επιστροφής στην Αθήνα... φύγαμε ξεκούραστοι, ανανεωμένοι, γεμάτοι εικόνες, αγάπη, χαρούμενες αναμνήσεις και με φορτισμένες τις μπαταρίες μας...μέχρι να έρθει το καλοκαιράκι! Κάποιος όμως, στάθηκε περισσότερο τυχερός! Ο Γιώργος μου, έμεινε μια βδομάδα ακόμη στο χωριό. Δεν ήθελα να τον "κλείσω" στο διαμέρισμα κι αφού συμφώνησε να μείνει κι άλλο με τη γιαγιά, τον παππού, τη θεία και τον ξάδερφό του, δέχτηκα χωρίς καμιά αντίρρηση! Το σχολείο θα ξεκινούσε μια εβδομάδα αργότερα, βλέπεις... φεύγοντας πήρα μαζί μου, την εικόνα της θάλασσας και το φωτεινό πράσινο των πλατανιών...
Εύχομαι και το δικό σας Πάσχα, να ήταν εξίσου όμορφο, ξεκούραστο και αναζωογονητικό! Και του χρόνου, να είμαστε καλά, να ξανά γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας!

Σας φιλώ γλυκά!









CONVERSATION

21 Comments:

  1. Υπέροχες και μαγευτικές φωτογραφίες! Χρώματα και φως παντού ακριβώς! Και του χρόνου σας ευχομαι να περάσετε ακόμα πιο όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Μαρίνα μου, κι εσύ να χαίρεσαι το "φατσουλίνο" σου! Χρόνια πολλά! Σ'ευχαριστώ που πέρασες!

      Διαγραφή
  2. Ωραίες φωτογραφίες!!! Περάσατε πολύ ωραία από καταλαβαίνω στις φωτογραφίες. Χρόνια πολλά και να χαίρεσαι τους Γιώργιδες σου! Και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Κι εσύ να χαίρεσαι το αγοράκι σου! Ναι ήταν ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα, το ευχαριστηθήκαμε!Σ'ευχαριστώ που πέρασες! φιλιά

      Διαγραφή
  3. Πόσο ζηλεύω που έχετε χωριά για αποδράσεις!! Όλα δείχνουν υπέροχα, μα πιο πολύ η αγάπη μεταξύ σας που φωτίζει τις τελευταίες φωτογραφίες! Φιλιά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, δοξάζω το Θεό που έχουμε ένα μέρος να χαλαρώνουμε, για καλοκαιρινές κι όχι μόνο αποδράσεις...χιχιχι Όποτε θέλεις, πάρε την οικογένεια, έστω για ένα Σ/Κ κι ελάτε να μείνετε σε ένα από τα δωμάτια μας! Καλοκαίρι έρχεται, θα είναι μια ευκαιρία να γνωριστούμε (επιτέλους) και να γνωρίσεις και το πανέμορφο χωριό μου, στη Β. Εύβοια! σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  4. Να σου πω την αλήθεια εμάς φέτος ήταν λίγο πιο μοναχικό αφού δεν πήγαμε Κρήτη αλλά βλέποντας τις δικές σας φωτογραφίες θυμήθηκα άλλες χρονιές.. Έτσι πρέπει να είναι το Πάσχα, παρέα με όλη την οικογένεια φτιάχνοντας αναμνήσεις και όμορφες εικόνες!!! Να είστε καλά Μαρία μου να το ξανά κάνετε!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε όλοι καλά Ελεάννα μου, να έχουμε υγεία πάνω απ' όλα! Δεν πειράζει, είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε άλλη ευκαιρία να επισκεφθείτε την πανέμορφη Κρήτη!Άλλωστε το καλοκαίρι πλησιάζει... Χρόνια πολλά και καλά! Σ'ευχαριστώ που πέρασες...φιλιά

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφα που περάσατε! Και του χρόνου Μαρια μου να είστε καλά, να ξαναπάτε και να περάσετε υπέροχα! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Σωτηρία μου, χρόνια πολλά και σε εσάς! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου! φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Αχ αυτά είναι! τι ωραίες εικόνες! και η θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η θάλασσα....μεγάλη πλανεύτρα! Την αγαπώ! Χρόνια πολλά Μάχη, Χριστός Ανέστη! Σ'ευχαριστώ που πέρασες...φιλιά

      Διαγραφή
  7. Αυτές οι διακοπές μου αρέσουν!Που είστε όλοι μαζί,οικογενειακά.Είδα πρόσωπα χαρούμενα,ζεστά χαμόγελα.Να είστε καλά να γιορτάσετε και του χρόνου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω Δέσποινα μου, έτσι πρέπει να περνάμε τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων...γιατί είναι οικογενειακές! Με αγάπη και πολλά χαμόγελα! Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! φιλάκια

      Διαγραφή
  8. Τι όμορφο να γυρνάς σπίτι και μάλιστα σε ένα τόσο όμορφο μέρος! Και του χρόνου!!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω την αλήθεια, Κατερίνα μου, όποτε κι αν γυρνώ στο πατρικό μου, χειμώνα, καλοκαίρι ή άλλη εποχή, πάντα με πιάνει μια νοσταλγία, πάντα αισθάνομαι όμορφα! Πόσο μάλλον μια τέτοια περίοδο όπως το Πάσχα, που είναι από μόνη της γεμάτη αγάπη, φως κι έντονα συναισθήματα! Σε φιλώ, χρόνια πολλά να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  9. Γέμισαν τα μάτια και η ψυχή μου ομορφιά...
    όλα υπέροχα, Μαρία μου
    και του χρόνου να ζήσουμε όλοι τέτοιες όμορφες και αξέχαστες στιγμές αυτές τις Άγιες Ημέρες.
    Νιώθω ότι παίρνω πολλή δύναμη αυτή την εποχή...

    Χριστός Ανέστη!

    με την αγάπη μου,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη Ο Κύριος, Αλεξία μου! Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου! Μα είναι να μη σε πλημμυρίζουν τέτοια συναισθήματα? Εγώ πάντα έτσι νιώθω κάθε τέτοια εποχή! Λίγο η φύση, λίγο το ότι σμίγουν οι οικογένειες, λίγο οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα...
      φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  10. Μαράκι μου, περάσετε τέλεια απ' ότι κατάλαβα και μαρτυρούν οι φωτογραφίες σου!Αυτές οι αποδρασεις είναι σωτήριες για όσους ζουν σε μεγάλες ή μικρές πόλεις και κυρίως για τα παιδιά!!Χρόνια πολλά γλυκιά μου, και του χρόνου με υγειά και αγάπη να περάσετε και πάλι τέλεια!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανέμορφες φωτογραφίες Μαρία μου! Είναι σαν να ήρθαμε και εμείς μια βόλτα!
    Και του χρόνου να είσαστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Μαρία μου! Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα το blog σου, όπως εσύ το δικό μου! Να περνάτε πάντα υπέροχα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top