Christmas holidays 2015

Γεια σας αγαπημένο παρεάκι... τι κάνετε? Σας έλειψα καθόλου? Εμένα μου λείψατε, σας παρακολουθούσα βέβαια, όποτε κι όσο μπορούσα...!
Μεγάλο το διάστημα της απουσίας μου, από τον κόσμο της blogοσφαιρας (το ξέρω) αλλά δεν μπορούσα να μαζέψω το μυαλό μου για γράψιμο (τι ψέματα να πω)... κι έτσι μετά από 2 μήνες και κάτι ψιλά καταφέρνω σήμερα να σας παρουσιάσω την πρώτη ανάρτηση του νέου χρόνου! (χιχιχι) Το ξέρω, ότι το θέμα μου, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ εκτός εποχής (μιας κι αισίως φθάσαμε στις απόκριες) αλλά εγώ θα σας μιλήσω για το πώς περάσαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς! Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω...χιχιχιχι

Φέτος (ή μάλλον πέρυσι) στολίσαμε το σπίτι μας αρκετά νωρίς...Έτσι, γύρω στα μέσα Νοεμβρίου το χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας στήθηκε στη γωνιά του, φόρεσε τα καλά του και όλο χάρη, στόλιζε το σπιτικό μας καθ όλη την περίοδο των γιορτών, μέχρι τα Φώτα! 
Σ'αυτή την όμορφη διαδικασία, βοήθησαν πολύ και τα παιδιά, μιας και έχουν μεγαλώσει αρκετά, ειδικά ο Γιώργος που είναι 5 και κάτι... ναι, το ευχαριστηθήκαμε όλοι μας! Με τη συνοδεία των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, βεβαίως, βεβαίως...
Ο Δεκέμβριος μας βρήκε να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα, με τη βοήθεια του advent calendar, που έφτιαξα πρώτη φορά για χάρη των μικρών μου ζουζουνιών, κι απ'όσο κατάλαβα ξετρελάθηκαν με την πρωτότυπη αυτή ιδέα! Ξενόφερτη μεν, αγαπημένη δε! Αυτή αλλά και η άφιξη του ξωτικού - την πρώτη του μηνός - έγιναν αμέσως δύο νέες οικογενειακές παραδόσεις, που θα προσπαθήσω να τηρώ τα επόμενα χρόνια...
Οι υπόλοιπες μέρες του Δεκέμβρη πέρασαν υπέροχα και πολύ, πολύ, δημιουργικά αφού...
Φτιάξαμε μελομακάρονα και Gingerbread house, ακολουθώντας πιστά τις συνταγές του αγαπημένου μου Άκη Πετρετζίκη...
Έφτιαξα χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά και πολλές άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές όπως Candle JarsSanta Claus Wine BottleGlitter Twine GarlandWood Slice Ornaments και Cinnamon Sticks Candles
Επίσης, πειραματίστηκα με γούρια από πηλό και ξύλο!
Παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια δίπλα στο τζάκι και είδαμε χριστουγεννιάτικες ταινίες!
Απολαύσαμε τα πρωινά μας, τρώγοντας διάφορες αλμυρές και γλυκές λιχουδιές...
Παρευρεθήκαμε επίσης, στη σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου του! Μια τρίωρη γιορτή, που τα είχε όλα! Μπουφέ με σπιτικές λιχουδιές - αλμυρές ή γλυκές, χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητα καλούδια από το σύλλογο γονέων (ο πάγκος είχε και τις δικές μου κατασκευές, που σας ανέφερα παραπάνω...), ποιήματα, κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από τα παιδάκια μας αλλά και μια θεατρική παράσταση υπέρ παραγωγή... το έργο που ανέβηκε φέτος ήταν "Η μάγισσα Φρικαντέλα που μισούσε τα κάλαντα"... (ηθοποιοί... γονείς των ίδιων των μαθητών του νηπιαγωγείου! Σούπερ έκπληξη για τις μικρές φατσούλες, που έμεναν με το στόμα ανοιχτό, μόλις αναγνώριζαν τους γονείς τους... από τη δική μας οικογένεια, πήρε μέρος με μεγάλη χαρά, ο μπαμπάς μας, ο οποίος υποδυόταν ένα από τα παιδιά που πήγαν να πουν τα κάλαντα στη μάγισσα...)Δυστυχώς, οι φωτογραφίες από εκείνη τη μέρα, δεν ξέρω που πήγαν... έχω σκάσει!
Ανήμερα των Χριστουγέννων φάγαμε με τους δικούς μου, νόστιμα φαγητά από τα χεράκια της μαμάς μου στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι που επιμελήθηκε η αδερφούλα μου, όση ώρα εγώ με τους άντρες μου παίζαμε σε παιδική χαρά της γειτονιάς! 
Το ίδιο βράδυ, το ρίξαμε έξω... στην κυριολεξία όμως! Ξεφαντώσαμε, πίνοντας και τραγουδώντας, με τον εορτάζων σύζυγο,  την αδερφή μου κ καλούς φίλους, σε μουσική σκηνή, παρέα με Λ. Μαχαιρίτσα, Γ. Κότσιρα και Π. Βουλγαράκη!!!
Ανήμερα των Χριστουγέννων βολτάραμε στο Christmas Factory...
Ενώ τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, παντρέψαμε έναν ξάδερφό μας και το ξανά ρίξαμε έξω...αυτή τη φορά, σύσσωμη όλη η οικογένεια!

Οι υπόλοιπες μέρες μέχρι την Πρωτοχρονιά κύλησαν γρήγορα. Βγήκαμε στα μαγαζιά, γνωστού εμπορικού για τα απαραίτητα ψώνια του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού αλλά και για τα δώρα... 
Την παραμονή, λίγες ώρες πριν τον αποχαιρετισμό του παλιού χρόνου, έφτιαξα την αγαπημένη μας βασιλόπιτα και ετοίμασα το μενού της μεγάλης βραδιάς...gourmet πιάτα, καταλαβαίνετε... το μενού μας είχε, σούπα βελουτέ με καρότο & κάστανο, πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι, ρόδι και dressing μελιού & το κυρίως πιάτο, καραμελωμένο κατσίκι φούρνου με πατάτες! 
Υποδεχθήκαμε το νέο χρόνο με χαμόγελα και ευχές, ανοίγοντας την καθιερωμένη σαμπάνια και κόβοντας τη βασιλόπιτα. Το φλουρί μας φέτος έπεσε στην αδερφή μου και στον ανιψιό μου! Φυσικά, είχαμε και την μεταξύ μας ανταλλαγή δώρων...εκεί να δεις χαρές!
Αφήσαμε μελομακάρονα και γάλα, για τον Αϊ Βασίλη και χαλαρώσαμε υπό τα φώτα του αναμμένου δέντρου αλλά και του τζακιού...λίγο πριν αποκοιμηθούμε (όλοι) ψόφιοι από την κούραση!
Το επόμενο πρωί, ξυπνήσαμε από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών: "Μαμά, μπαμπά σηκωθείτε, ήρθε ο Αϊ Βασίλης και έφερε δώρα!" 

Τα παιδιά τα άνοιξαν με μεγάλη χαρά! Κι όταν ανακάλυψαν ότι ο Αϊ Βασίλης πραγματοποίησε τις επιθυμίες τους, φέρνοντας ότι ζήτησαν, τότε η χαρά τους διπλασιάστηκε! 
Τα Θεοφάνια, μας βρήκαν στην παραλία του Φλοίσβου στο Π. Φαλήρο, όπου παρακολουθήσαμε από κοντά τον καθαγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο...
Έπειτα, παίξαμε στην παιδική χαρά του πάρκου, αφού η ηλιόλουστη μέρα το απαιτούσε! Ενώ το απόγευμα, το περάσαμε στο σπίτι της  κουμπάρας μου Φωτεινής, για την ονομαστική της εορτή! 
Για το κλείσιμο της μέρας αλλά και όλης της εορταστικής περιόδου, αφήσαμε το (ξε) στόλισμα του δέντρου μας.. δώσαμε ραντεβού για τα επόμενα Χριστούγεννα, και αποθηκεύσαμε όλα τα στολίδια στα κουτιά τους, στην αποθήκη!
Αυτά κάναμε εμείς (εν ολίγοις) μέσα στις γιορτές... ζήσαμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με πολλή αγάπη και καλή διάθεση!
Εύχομαι η νέα χρονιά, να φέρει πολλά χαμόγελα, ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΥΤΥΧΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ σε όλο τον κόσμο!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ φίλοι μου!



Υ.Σ.: Σύντομα κοντά σας με νέα ανάρτηση...stay tuned!!! Hugs & Kisses!!!




CONVERSATION

6 Comments:

  1. Τι μου θύμισες τώρα..με γύρισες πολύ πίσω βρε αγαπούλα..Ωραίες στιγμές τρυφερές!!Και του χρόνου με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες, είδες αγαπάκι! Σας θύμισα τις γιορτές, άρα καλά έκανα που άργησα να αναφερθώ...χιχιχιχι φιλιά

      Διαγραφή
  2. Κάλιο αργά παρά ποτέ!!! Καλή χρονιά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό Μαράκι μου...κάλιο αργά, παρά ποτέ σκέφτηκα κι εγώ σήμερα πριν την αναρτήσω! φιλάκια

      Διαγραφή
  3. καλιο αργα παρα ποτε Μαρακι... Τι ομορφες γιορτες... Και του χρόνου να εοστε γεροι και αγαπημενοι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια περάσατε Μαρία μου! Πάλι καλά που είδαμε τις όμορφες στιγμές σας! Αυτή η βελουτέ με το καρότο και το κάστανο με ξεσήκωσε οπότε περιμένω συνταγή χιχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top