Wreath Christams Advent Calendar - Ημερολόγιο Χριστουγέννων σε στεφάνι!


Καλό μήνα σε όλους μας, όμορφο, δημιουργικό και super εορταστικό! 
Η ομορφότερη εποχή του χρόνου έφθασε... μπήκε ο Δεκέμβριος, μετράμε αντίστροφα από σήμερα, για τα Χριστούγεννα! Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί φέτος κατάφερα να φτιάξω το δικό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, με το οποίο θα ξεκινήσουμε κι εμείς την εορταστική περίοδο! Μπορεί να είναι ένα ξενόφερτο έθιμο, αλλά είναι από τα ελάχιστα που με βρίσκουν σύμφωνη! Γι'αυτό και το υιοθέτησα άλλωστε! Μια νέα οικογενειακή παράδοση γεννήθηκε σήμερα!!!

Ασχολήθηκα δύο μέρες - κυρίως πρωινές ώρες που έλειπε το νήπιο στο σχολείο (ο μικρούλης μου δεν καταλάβαινε και πολλά όση ώρα δημιουργούσα) - μέχρι να το ολοκληρώσω. Ιδέες βρήκα πολλές στο διαδίκτυο κι αν το είχα οργανώσει καλύτερα, θα μπορούσα να φτιάξω ακόμα καλύτερο! Αγχώθηκα πάρα πολύ (το ομολογώ) μέχρι να το τελειώσω αλλά το κατά ευχαριστήθηκα! Και πιστεύω θα το χαρούν και τα μωρά μου! Χαλάλι τους όλη μου η κούραση και το άγχος! 

Η αρχική ιδέα είναι από εδώ (κλικ), μπορεί να μην μοιάζει και πολύ (έως και καθόλου) αλλά είπαμε... πήρα την ιδέα....χιχιχι
Αρχικά εκτύπωσα τους αριθμούς από εδώ (κλικ), τους έκοψα και τους κόλλησα πάνω σε χαρτόνια κόκκινα και πράσινα, για να είναι πιο ευδιάκριτοι. Για το αμπαλάρισμα, χρησιμοποίησα χάρτινες σακούλες, κουτάκια και περιτύλιγμα χριστουγεννιάτικο, τα οποία είχα αγοράσει προ ημερών από σχετικό κατάστημα. Καθώς επίσης κόκκινη κορδέλα, σπάγκο και διάφορα διακοσμητικά μπαστουνάκια-ζαχαρωτά και ξύλινα χριστουγεννιάτικα μανταλάκια. 

Τα δωράκια μας πολλά. Μέσα σε όλες τις συσκευασίες δώρου, έβαλα διαφόρων ειδών μικρά δωράκια (το πιο ακριβό δεν ξεπερνούσε τα 5 ευρώ) όπως μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, μικρά μπλοκ ζωγραφικής, αγιοβασιλιάτικα καλτσάκια, ξύλινες σβούρες, ένα παζλ μέσα σε αυγό δεινοσαύρου, ξύλινα παιχνιδάκια, σφραγίδες χριστουγεννιάτικες, μίνι επιτραπέζιο "μάντεψε ποιος", μίνι legoκατασκευές, αυτοκινητάκια, σελίδες για το γράμμα στον Άγιο Βασίλη, μίνι κουτάκια με πλαστελίνες, τον ήρωα της ταινίας Home - Επιτέλους φθάσαμε σπίτι, το ξωτικό του Άγιου Βασίλη κι άλλα πολλά... 

Όσο για τις λιχουδιές διάλεξα, καραμέλες γάλακτος, ζελεδάκια φράουλας, σοκολάτες kinder, σοκολατάκια χριστουγεννιάτικα, μπισκοτάκια oreo και γλειφιτζούρια (θα γίνει ο κακός χαμός μ'αυτά...χιχιχι)

Φυσικά, δεν παρέλειψα τις κάρτες δραστηριοτήτων που θα μας απασχολήσουν αυτές τις 25 μέρες! Μερικές από αυτές είναι να γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να δούμε χριστουγεννιάτικες ταινίες, να παίξουμε επιτραπέζια, να φτιάξουμε μελομακάρονα και μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη, να επισκεφθούμε διάφορα πάρκα δραστηριοτήτων (Christmas Factory, Εργοστάσιο Σοκολάτας, Πάρκο Δεινοσαύρων κουτουλού, κουτουλού), να θυμηθούμε προηγούμενες γιορτές Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς μέσα από οικογενειακές φωτογραφίες, να πάμε βόλτα στην χριστουγεννιάτικη αγορά, να φτιάξουμε κατασκευές, να διαβάσουμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να πάμε εκκλησία...

Κι όλα αυτά κρεμάστηκαν με κορδέλα ή σπάγκο σ'ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι λυγαριάς, το οποίο κρέμασα στην πόρτα του δωματίου τους (αρχικά το είχα κρεμάσει στην πόρτα της κυρίας εισόδου αλλά μετά άλλαξα γνώμη....),για να το βλέπουν και να ανυπομονούν για την καθημερινές εκπλήξεις που κρύβονται εκεί μέσα! 
Γυρνώντας σήμερα από το νηπιαγωγείο, ξετρελάθηκε μόλις το είδε κρεμασμένο... "πω πω τι πολλά δώρα μαμά! Πότε θα τα ανοίξουμε? Τι έχουν μέσα?" Του εξήγησα πώς το νόημα αυτού του χριστουγεννιάτικου ημερολογίου είναι να μετράμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα κι ότι για να το γιορτάσουμε λίγο παραπάνω, κάθε μέρα θα κρύβει και μερικές εκπλήξεις....  Το δύσκολο ήταν ότι δεν άνοιξε αμέσως το σακουλάκι με το νούμερο 1, επειδή έπρεπε να περιμένει τον αδερφό του να ξυπνήσει και να το ανοίξουν μαζί! 
Η σημερινή έκπληξη ήταν ιδιαίτερη, μαγική, μιας και μέσα στο σακουλάκι υπήρχε ένα ξωτικό με ένα γράμμα... και τι γράμμα! Γράμμα από τον Άγιο Βασίλη, με παραλήπτες τους δυο τους, το Γιώργο και τον Αναστάση. (ο Γιώργος γούρλωσε τα μάτια του, δεν το πίστευε... ο Αναστάσης ούτε που κατάλαβε....) Και φυσικά λίγες καραμέλες για να τους γλυκάνει...xoxoxoxo

Όπως καταλαβαίνετε, φιλοξενούμε στο σπίτι μας φέτος ένα ξωτικό, και τα Χριστούγεννα αναμένονται ακόμη πιο ΜΑΓΙΚΑ! Το ξωτικό μας έχει και όνομα... ο Γιώργος μου το ονόμασε Κεκεδή - από ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με ιστορίες ξωτικών. Ο Κεκεδής λοιπόν πήρε τη θέση του πάνω στο ράφι για να παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους και να αναφέρεται στον Άγιο Βασίλη! Για να δούμε, για να δούμε... θα βρούμε δώρα κάτω από το δέντρο μας φέτος? Να άλλη μια οικογενειακή παράδοση που υιοθετούμε φέτος, αυτή του Elf on the Self! 

Είμαι πολύ χαρούμενη και γι'αυτό το ξενόφερτο έθιμο, το οποίο έμαθα από τη φίλη Ελπίδα και το 2 boys + Hope, στην περσινή της ανάρτηση εδώ (κλικ). Ελπιδάκι σ'ευχαριστώ για τις όμορφες ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας!

Καλές γιορτές! 
Και μην ξεχνάτε 24 days until Christmas (ή μάλλον 23 και κάτι...xoxoxoxo)

CONVERSATION

17 Comments:

  1. Καλά έ!!δεν θα το πιστέψεις τα μισά και παραπάνω από αυτά που πήρες τα διάλεξα και εγώ!!αν σου στείλω τη φωτο με τα δικά μας θα δεις οτι είναι ίδια!!αχαχα...μα καλά πόσο ταιριάζουμε πια!!!!!!!!!!!!!Καλά Χριστούγεννα αγαπημένη μου!!!!!!!!!!!!!!!εγώ δεν το ετοίμασα ακόμη μιας και δεν έχω κάτσει καθόλου από το ΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΆ!!ευελπιστώ αύριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα κάνεις φιλενάδα! Στείλε στείλε να τη δω....αχαχαχα Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα δέναμε και σαν παρέα αγαπάκι! Να το φτιάξεις, μια δυο μέρες καθυστέρηση δεν είναι τίποτα, μια χαρά προλαβαίνεις! Θα περιμένω να δω και το δικό σας, με αγωνία! Φιλιά πολλά και καλές γιορτές να έχουμε με υγεία κι αγάπη!

      Διαγραφή
  2. τελειο το ημερολογιο σας!! Και του χρονου Μαρακι μου!! Και το ξωτικο σας .. τι ομορφο!! πολυ χαιρομαι που σας αρεσε το εθιμο...χεχεχε!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Χαίρομαι που μοιραζόμαστε τόσες ιδέες, να 'σαι καλά και του χρόνου με υγεία! φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφο και του χρόνου, πολύ όμορφες εκπλήξεις περιμένουν τα παιδάκια σου. Να το χαρείτε και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα για τα παιδιά μας γίνονται Αθηνά μου! Σ'ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές να έχουμε! φιλιά

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφο Μαρία και τέλεια τα δωράκια σας. Κι εγώ δεν συμφωνώ με τα ξενόφερτα έθιμα, μόνο με αυτά που γίνονται ευκαιρία για να περάσουμε καλά με τα παιδιά :)
    Νομίζω πως φέτος γεμίσαμε ξωτικά!!!!!!!! Η Ελπίδα φταίει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστινάκι μου γλυκό, έχεις απόλυτο δίκιο για τα ξενόφερτα έθιμα! Όλα όμως γίνονται για την ευτυχία των παιδιών μας,, αλλά και για να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί τους! Αχ αυτή η Ελπίδα, μας έχει ξεσηκώσει για τα καλά με τις ιδέες της! χιχιχιχι

      Διαγραφή
  5. Μαράκι μου υπέροχο!! Και τόσο περιγραφική η ανάρτηση σου! Την απόλαυσα λέξη λέξη!
    Καλά να περάσετε λοιπόν! Να το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας!!
    Καλές γιορτές να έχουμε κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα μου σ'ευχαριστώ τόσο πολύ! Είσαι πάντα με μια καλή κουβέντα στο στόμα! Κι εσείς να περάσετε τέλεια, να διασκεδάσετε, να ξεκουραστείτε να γελάσετε και να φάτε πολύ...χιχιχι! Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
  6. Μαράκι μου υπέροχο!! Μου άρεσε πολύ η ιδέα να θυμηθείτε παλιά Χριστούγεννα κοιτώντας φωτογραφίες! Εγώ πιστεύω πως και ο Αναστάσης κατάλαβε πολλά! Εμάς το ξωτικό μας θα φτάσει στις 25... Πως άραγε απορώ;;; Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνω Γιάννα μου, έσπασα το κεφάλι μου, για να βρω τις δραστηριότητες της κάθε μέρας...πονοκεφαλιάστηκα σου λέω! Όταν τελείωσα με δαύτες, ξέρεις πόσες ακόμα μου ήρθαν στο μυαλό..? Σ'ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και σας εύχομαι καλές γιορτές! Όσο για το ξωτικό σας, θα βρει το δρόμο του...αφού υπάρχει μαγεία λέμε...χιχχι φιλιά

      Διαγραφή
  7. Είναι μία πολύ όμορφη παράδοση αυτή που ξεκινήσατε!! Έγινε πολύ όμορφο το ημερολόγιό σας!! Και του χρόνου εύχομαι!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως Αθηνά μου, και χαίρομαι πολύ που φέτος κατάφερα και το έφτιαξα! Καλές γιορτές σε όλους μας! φιλιά

      Διαγραφή
  8. Τι όμορφο που έγινε το advent calendar! Πολύ πρωτότυπο! Έχετε ώρες διασκέδασης μπροστά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κατερίνα μου, για πρώτη φορά, έγινε πολύ καλό! Άστα χαμός θα γίνει ειδικά με τα γλυκίσματα...χιχιχι φιλιά

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφο το ημερολόγιό σας. Αυτό το elf on the shelf δεν το ήξερα αλλά είναι όντως πολύ έξυπνη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top