Αποφοίτηση από τα προ νήπια!


Μοναδικές και πολύ συγκινητικές στιγμές ζήσαμε όλοι μας την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, στο κλείσιμο της αυλαίας για την περσινή χρονιά, που έπεσε με μία εντυπωσιακή γιορτή όλων των μαθητών του νηπιαγωγείου "Το Αερόστατο"Προ νήπια και νήπια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επάνω στο σανίδι, με τις ερμηνείες τους στο θεατρικό έργο Γ. Ξανθούλη, με τίτλο «Τύμπανο, τρομπέτα & κόκκινα κουφέτα»! 
Με τη δύναμη της μουσικής του Γ. Κατσαρού, τα όργανά μιας ορχήστρας αναζητούν το τραγούδι της χαράς, για να ξαναφέρουν το χαμόγελο στους ανθρώπους! Οι περιπέτειες πολλές αλλά το αποτέλεσμα...ελπιδοφόρο! 

Το θέατρο της Λεοντείου Σχολής, ήταν κατάμεστο από γονείς, συγγενείς και φίλους, όλους εμάς δηλαδή, όπου για περισσότερο από μία ώρα, είμαστε το πιο ενθουσιώδες κοινό που έχει υπάρξει ποτέ σε θεατρική παράσταση! Μεγάλη η συγκίνηση και η περηφάνια! Άλλο να σας το περιγράφω κι άλλο να το βλέπατε με τα μάτια σας... Τα παιδιά μας, οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί της παράστασης, φορώντας καλοραμμένες στολές καταχειροκροτήθηκαν! 

Το δικό μου αστέρι, ο Γιώργος μου, είχε το ρόλο της ένεσης (αστυνόμος)! Η στολή του ήταν από τις πιο όμορφες! Η παρουσία του πάνω στη σκηνή ακαταμάχητη! Η ερμηνεία του άπαιχτη, άνετα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι κερδίζει και τον πιο δύσκολο και αυστηρό κριτή! Τα λόγια των δασκάλων του μετά από λίγες μέρες στο σχολείο: "Το'χει μέσα του, είναι ένας μικρός θεατρίνος. Έχει αέρα έμπειρου ηθοποιού" Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που πρωτοβγήκε και ο κόσμος ξέσπασε σε γέλια, επιφωνήματα θαυμασμού αλλά και σε χειροκροτήματα διαρκείας...  Κι εγώ να φουσκώνω σαν παγόνι! Πόση χαρά, πόση περηφάνια!!! 

Μετά τη θεατρική παράσταση, τη σκυτάλη πήραν η μουσική και τα τραγούδια. Όλα τα παιδιά μας ανέβηκαν ξανά στη σκηνή κι αυτή τη φορά τραγούδησαν με τις μελωδικές φωνούλες τους, τα παρακάτω, πολύ γνωστά τραγούδια... με συνοδεία πιάνου αλλά κι άλλων μουσικών οργάνων όπως ξυλάκια, κουδουνάκια, μαράκες...και παρέσυραν κι εμάς και γίναμε όλη μαζί μια τεράστια χορωδία! 

Το τραγούδι της χαράς (Μότσαρτ)
Το ελεφαντάκι (Γ. Χατζηπιέρης)
Κάνε το δάκρυ σου χαρά (Ν. Γκάτσος)
Τι έπαιξα στο Λαύριο ( Δ. Σαββόπουλος)
Καραγκιόζης (Δ. Σαββόπουλος)



Αυτή η υπέροχη γιορτή, έκλεισε με την αποφοίτηση των μαθητών του νηπιαγωγείου και με την παραλαβή των φακέλων όλης της χρονιάς αλλά και των αναμνηστικών χειροποίητων κατασκευών από τις δασκάλες! Δασκάλες με δέλτα κεφαλαίο! Υπέροχες γυναίκες, με αγάπη και μεράκι γι'αυτό που κάνουν! Τις αγαπήσαμε πολύ και θα τις θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θαυμασμό! 

Θέλοντας λοιπόν να τις ευχαριστήσω για όσα πρόσφεραν, για όσα συμβούλεψαν, για όσα δίδαξαν στα παιδιά μας, και ιδιαίτερα στο δικό μου παιδί, στο Σπανούλη τους (όπως τον αποκαλούσαν πάντα), αποφάσισα να τους χαρίσω από ένα δωράκι! Κάτι μόνο για εκείνες, κάτι ξεχωριστό... Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ... Απευθύνθηκα στην ταλαντούχα φίλη  μου Αλεξάνδρα από το Craftlandgr, η οποία μου έφτιαξε με τα χεράκια της δύο χαριτωμένους σελιδοδείκτες. Τους λάτρεψα αμέσως... μα δεν είναι υπέροχοι?




Μία άκρως δημιουργική χρονιά, σ'ένα άρτια καταρτισμένο σχολείο έκλεισε με τον πιο χαρούμενο τρόπο! Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο ως μαμά, ως γονιός! Η πρώτη επαφή, η πρώτη εμπειρία του παιδιού μου με το σχολείο ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ! Ελπίζω κι εύχομαι όλες οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν, να έχουν την ίδια επιτυχία κι ακόμα περισσότερο! 




CONVERSATION

6 Comments:

  1. Τι όμορφα όλα! Καλή συνέχεια Μαρία μου. Πάντα να είναι είναι έτσι όλες του οι σχολικές εμπειρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Μάγδα! Ήταν όντως υπέροχα και το καταευχαριστηθήκαμε! φιλιά

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφες στιγμές! Και πόσο εκφραστικός ο μικρός σου!!
    Και του χρόνου με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ζωή μου, πράγματι υπέροχες στιγμές, υπέροχες αναμνήσεις! Είναι καταπληκτικός ο "άτιμος", μακάρι να μπορούσα να σας δείξω και βίντεο...πολύ γέλιο! φιλιά

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα!!!Έχεις να παραλάβεις ένα βραβείο από μας!!!Έλα μια βόλτα από το blog μας: http://ta-panta-gia-ti-gunaika.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top