Οι διακοπές μας στο χωριό μου...στη Β. Εύβοια!

Κοντεύει ένας μήνας τώρα που έχουμε ξεκινήσει τις καλοκαιρινές μας διακοπές.
Μακρυά από τη ζέστη, τους γρήγορους ρυθμούς και την τρέλα της Αθήνας!
Πάλι εδώ, στα γνωστά μας λημέρια, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε...
Στο χωριό της μαμάς, στο Νέο Πύργο της όμορφης Βόρειας Εύβοιας.
Στο καταπράσινο χωριό μου, με την υπέροχη θάλασσα, την τεράστια παραλία και τον καθαρό, θαλασσινό αέρα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, της Ελλαδάρας μας! 

Via
Via
Via
Via
Via

Στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, με τον τεράστιο, περιποιημένο κήπο, τα όμορφα λουλούδια και τον πλούσιο μπαχτσέ, με τα φρέσκα ζαρζαβατικά, που έρχονται καθημερινά στο πιάτο μας, να εμπλουτίσουν το μεσημεριανό τραπέζι...












Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Πείτε μου... Αχ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΣΟ Σ'ΑΓΑΠΩ!
Από την πρώτη μέρα που πατήσαμε το πόδι μας στο χωριό, είστε άλλα παιδιά! Πιο ξέγνοιαστα, πιο χαρούμενα, πιο γελαστά, πιο ζωηρά!!!!!

Κάθε μέρα, ξυπνάμε όλοι μαζί γύρω στις 09:00 το πρωί, τρώμε το πρωινό μας στη βεράντα χαζεύοντας τη θάλασσα και το πράσινο της φύσης.
Αργότερα, κατεβαίνετε στην αυλή για παιχνίδι, μέχρι να φθάσει η ώρα που θα πάτε για μπανάκι με τον παππού και τη γιαγιά, όλο ευθεία από το σπίτι μας... στη λεύκα - ένα δέντρο πολλών ετών που κρατά δροσερούς τους λουόμενους της πλαζ, κάτω από τη σκιά του!





Μια απόσταση 200 μέτρων, που τη διανύετε ΠΑΝΤΑ, με τη μηχανή του παππού (τρικάβαλο, ενίοτε και τετρακάβαλο...χαχαχαχα)! Μεγάλος χαβαλές και ευτυχία, ταυτόχρονα! 



Το μεσημέρι δε μας λείπει το φρέσκο, καλό μαγειρεμένο φαγάκι της γιαγιάς Νικολέτας, το οποίο ετοιμάζει πάντα με την ψυχή στο στόμα, πριν το πρωινό της μπανάκι στη θάλασσα!
Έπειτα, ακολουθεί ο μεσημεριανός ύπνος... ξεκουραζόμαστε όλοι! Ένα διωράκι μες στο νερό...κάθε μέρα...χιχιχι υπναράδες μου εσείς!



Κάπου εκεί ενδιάμεσα, η μανούλα (εγώ) δράττεται της ευκαιρίας για κανένα καφεδάκι (όχι κάθε μέρα βέβαια...είπαμε έχουμε και οικονομική κρίση!!!), στο αγαπημένο μαγαζί με τις πολλές μουριές και την απίστευτη δροσιά... λίγο διάβασμα και η ώρα περνάει χαλαρά, υπό τους ήχους των τζιτζικιών...
Κι ύστερα πάλι, το απόγευμα, μπανάκι στη θάλασσα, η καλύτερη ώρα της μαμάς! Όπου η θάλασσα είναι γυαλί, ο ήλιος δεν καίει πια και το παιχνίδι στην αμμουδιά κρατάει μέχρι το ηλιοβασίλεμα... μέχρι να ξεπροβάλει το φεγγάρι!  
(Ο μπαμπάς σας, που έρχεται να μας δει κάθε 2 Σ/Κ, με πειράζει λέγοντας μου: "Ζωάρα κάνετε εκεί στο χωριό!, και γελάει...")









Απ'όλα τα καλά, έχει το πρόγραμμα σας... ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ποδήλατο, κυνηγητό, κρυφτό, ψευτοκατασκευές με τα ξύλα και τα εργαλεία του παππού κι ότι άλλο κατεβάσει το κεφαλάκι σας!
Ενίοτε, βοηθάτε τον παππού και στις εργασίες του μπαχτσέ... 
Γιώργο μου, εσύ έμαθες να ξεχωρίζεις τις ντοματιές από τις αγγουριές, τις μελιτζανιές από τις πιπεριές, τις κολοκυθιές κτλ κτλ...
Καλά ο αδερφός σου, ο Αναστασέλος (όπως τον αποκαλείς) τρελαίνεται να σπρώχνει το καρότσι του (ένα κόκκινο παιδικό) παριστάνοντας τον παππού σας...










Μέσα σ'όλα δεν ξεχνάμε φυσικά, τις βόλτες μας στην παραλία για κανένα παγωτάκι, σουβλάκι ή πίτσα ή απλά για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο, πλάι στη θάλασσα...



Τις προάλλες, ξεκίνησε και το φετινό Φεστιβάλ Πολιτισμού 2015, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος "Αναγέννηση Νέου Πύργου" - μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο μας και προσφέρουν μόνο καλό - η έναρξη του προγράμματος έγινε με τη ΒΡΑΔΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΧΟΡΟΥ, με "Ικαριώτικο Ανέμι από τη Θράκη ως την Εύβοια". Φυσικά, έπεται και συνέχεια, μέχρι το τέλος Αυγούστου!



Είμαστε εκεί και περάσαμε τέλεια! Μου έκανε εντύπωση το πόσο σας καθήλωσε όλο αυτό... παρακολουθούσατε εκστασιασμένοι καθ όλη την ώρα της εκδήλωσης, τα μικρά παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους που χόρεψαν...την ανήλικη και την ενήλικη ομάδα χορού! Πότε πότε χτυπούσατε και παλαμάκια χαρούμενοι!

Χθες βράδυ, η συναυλία του Βασίλη Λέκκα ξεσήκωσε πλήθος κόσμου, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου... ήταν ο παππούς κι η γιαγιά εκεί και πέρασαν super! 



Οι μέρες μας εδώ στην εξοχή, κυλούν ήσυχα, ανέμελα και ευχάριστα! 
Η ζέστη είναι ανυπόφορη αλλά υπάρχει η θάλασσα και το βουνό που μας δροσίζουν.






Ο καθαρός αέρας ομορφαίνει την ατμόσφαιρα και γεμίζει τα πνευμόνια μας υγεία!
Τα τζιτζίκια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μέρας και της νύχτας, αλλά δεν μας κουράζουν επειδή είναι ευχάριστος ο ήχος που βγάζουν!
Οι νύχτες είναι ακόμη πιο δροσερές, πράγμα που κάνει τον ύπνο μας πιο ευχάριστο (χωρίς air condition!).

Κι οι γειτονιές του χωριού απ' άκρη σ'άκρη γεμάτες, φωτισμένες, ζωντανές...
Μου είχε λείψει η ανθρώπινη επαφή. Το να καλημερίζω ή να καλησπερίζω ανθρώπους σε κάθε σταυροδρόμι, σε κάθε γωνιά. Ανθρώπους οικείους, φιλικούς. Ανθρώπους χαμογελαστούς!

Είναι καλοκαίρι, η πιο όμορφη εποχή του χρόνου και το απολαμβάνουμε, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ως χώρα!

With love,
















CONVERSATION

9 Comments:

  1. Ζωάρα κάνετε!!!! Χωριό, φύση,θάλασσα, ανθρώπινη επαφή...τι άλλο να ζητήσει κανείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Εύβοια την αγαπώ και την έχω γυρίσει όλη με τους γονείς μου! Πόσο ζηλεύω όσους έχουν τους γονείς τους σε χωριά και μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλες αποδράσεις δεν λέγεται. Είστε πολύ τυχερή και εννοείται πως ο μπαμπάς έχει δίκιο! Ζώαρα κάνετε!! Πάντα έτσι υπέροχα να περνάτε- το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Γιάννα μου είμαστε πολύ τυχεροί! Αν ποτέ ξανά σας βγάλει ο δρόμος προς τα μέρη μου, να έρθετε στο χωριό μου! Θα περάσετε τέλεια! φιλάκια κι εσείς να περνάτε όμορφα!

      Διαγραφή
  3. Τι ωραίες εικόνες βρε μαράκι! ζήλεψα! εσείς ζωάρα και εμείς παρακαλάμε για πεντε μερουλες που τις χρυσοπληρώνουμε κιολας! τυχερούλαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μάχη μου, είμαστε τυχεροί που έχουμε εξοχικό σπίτι σ'έναν τέτοιο παράδεισο! Τώρα όσον αφορά στις ακριβές ή μη διακοπές, ταπεινή μου γνώμη, είναι καθαρά στο χέρι μας! Στα μέρη μου για παράδειγμα, κάνεις οικονομικές διακοπές διότι τρως, πίνεις και βρίσκεις καταλύματα σε πολύ χαμηλές τιμές - τα δικά μας δωμάτια τα νοικιάζαμε και φέτος €25 - για να καταλάβεις! Μήπως οι επόμενες καλοκαιρινές σας διακοπές πρέπει να είναι στο Νέο Πύργο? χιχιχιχ Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  4. Μαράκι μου τι υπέροχο μέρος!! Την αγαπώ πολύ την Εύβοια! Να περάσετε τέλεια <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, είναι πράγματι πανέμορφος τόπος! Αξίζει να τον επισκεφθεί κανείς! Κι εσείς να περνάτε τέλεια, στην Κίμωλο αν θυμάμαι καλά??? Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. την Εύβοια ξέρεις πως την αγαπάμε τρελά!!~ειδικά την Βόρεια Εύβοια!!πολύ κρίμα που δεν ταιριάξανε οι ώρες μας αλλά και οι δρόμοι ώστε να βρεθούμε και εκεί από κοντά!!~τα ζουζούνια πάντως χόρτασαν θάλασσα και ανεμελιά!!~και εγώ δεν ξέρω πως θα καταφέρουμε να τα κλείσουμε στο διαμέρισμα..πραγματικά θα τους κακοφανεί!!~φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Back
to top