George's 5th Birthday Party!


Ο μεγάλος μου γιος, έκλεισε τα 5 το Σάββατο και το γιορτάσαμε στο σπίτι μας με αγαπημένα πρόσωπα! Άλλος ένας χρόνος πέρασε και μου φαίνεται σαν ψέμα... πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, κυλάει σα νεράκι! Εκείνο το ξανθό μωράκι με τα γαλανά ματάκια, μεγάλωσε και έγινε ένα γλυκό αντράκι! Ένα αντράκι που θέλησε στα φετινά του γενέθλια να μεταμορφωθεί σ'έναν άγριο και σκληρό πειρατή! Το θέμα των γενεθλίων του δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ! Η επιλογή του θέματος έγινε από τον ίδιο (πριν ένα χρόνο περίπου...) και ήταν για εμένα μια καλή αφορμή να ξεδιπλώσω τη δημιουργικότητα που "κρύβω" μέσα μου (γιατί παρ'όλο που "το έχω" δεν ασχολούμαι και πολύ...) και να αφεθώ στον μαγικό κόσμο του crafting! 

Επέλεξα το σετ της αρεσκείας μου, με τα δωρεάν εκτυπώσιμα που βρήκα στη σελίδα του  PrettyPartyIdeas, της φίλης Δώρας και πάνω σ'αυτό ταίριαξα όλο το υπόλοιπο σκηνικό! Εργάστηκα "σκληρά" μία εβδομάδα, υλοποιώντας ιδέες από ένα βιβλίο με πειρατικές κατασκευές αλλά και ψάχνοντας στο pinterest για ακόμα περισσότερες.  Σχεδίασα πειρατικές φιγούρες (γάντζους, άγκυρες...) ζωγράφισα με πινέλα και νερομπογιές, αυτοσχεδίασα πολύ, έκανα μπόλικη κοπτική-ραπτική πάνω σε χαρτόνια και τσόχα και γενικά το ευχαριστήθηκα πολύ (παρ'όλη την απίστευτη κούραση και τους μυϊκούς πόνους σε όλο μου το σώμα)!

Το προσκλητήριο συμπληρώθηκε και στάλθηκε με email στους καλεσμένους!

Ο μπουφές ήταν το κεντρικό σημείο όπου διαδραματιζόταν όλο το πειρατικό σκηνικό!

 Για τη βάση του, χρησιμοποίησα λευκό τραπεζομάντηλο (μετά είδα ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω επιπλέον κι ένα μαύρο ή κόκκινο ράνερ από γκοφρέ χαρτί). Πάνω στο τραπέζι τοποθετήθηκαν ένα πειρατικό καράβι από τα playmobil του Γιώργου, ξύλινα μπαούλα με "θησαυρούς", treasure map (ζωγραφισμένος από τα χεράκια μου), χάρτινα ποντικάκια και χάρτινα πειρατικά καπέλα, ενώ στην πρόσοψη καρφιτσώθηκε το "happy birthday" banner.  Στο πίσω μέρος, κρέμασα ένα λευκό ύφασμα με την πειρατική σημαία του καπετάνιου καθώς και μία γιρλάντα με χάρτινους πειρατικούς γάντζους. Στον περιβάλλοντα χώρο του μπουφέ, υπήρχαν ακόμη χάρτινα πειρατικά τηλεσκόπια, κόκκινα μπαλόνια, διάφορες γιρλάντες, γιαταγάνια, χειροποίητα καδράκια, που συνέθεταν το όλο σκηνικό και όλα φτιαγμένα από τα χεράκια της περήφανης μαμάς!
Παπαγάλος ζωγραφισμένος στο χέρι και πειρατικά τηλεσκόπια
Χειροποίητος χάρτης θησαυρού
Στην είσοδο του σπιτιού ένα χειροποίητο πειρατικό στεφάνι, καλωσόριζε τους καλεσμένους μας!
Το μενού του μπουφέ ήταν λιτό με λίγες σπιτικές αλμυρές λιχουδιές όπως τυροπιτάκια, πίτσα, αλμυρό κέικ (από τα χεράκια της αδερφής μου)mini hotdog και ανάμεικτη σαλάτα με γλυκόξινο dressing! Για ροφήματα υπήρχαν sea water (σημ. πορτοκαλάδα) για τα παιδιά και pirate wine (σημ. ροζέ κρασί παραγωγή του μπαμπάκα μου) για τους μεγάλους! Φυσικά από το σκηνικό του μπουφέ δεν έλειψαν τα πειρατικά μπισκότα με ζαχαρόπαστα - δωράκια - για τους μικρούς μας φίλους...χειρονομία αγάπης της νονάς μας Ελένης!


Η τούρτα πειρατής έκλεψε την παράσταση, τόσο για την υπέροχη εμφάνιση όσο και για τη γεύση της. Είχα επιλέξει (ξανά) τα ζαχαροπλαστεία Passarella για την παρασκευή της, επειδή είχα μείνει ευχαριστημένη από πέρυσι αλλά και επειδή είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Ο συνδυασμός κρέμα, σοκολάτα και oreo cookies ικανοποίησε και με το παραπάνω τους ουρανίσκους μικρών αλλά και μεγάλων (χιχιχι)!
Τα δώρα των παιδιών επιλέξαμε να είναι πειρατικό σετ με σπαθί, γάντζο & μπάλωμα ματιού (eye patch), τα οποία έπαιρναν μέσα από το μπαούλο φεύγοντας καθώς και μπισκότο πειρατής! Φυσικά τα παιδάκια ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με το θέμα του πάρτι, που ζήτησαν να πάρουν μαζί τους τα χειροποίητα πειρατικά καπέλα και τηλεσκόπια! Εννοείται ότι δεν τους χαλάσαμε χατίρι... 

Μετά το σβήσιμο της τούρτας και το φαγοπότι, ακολούθησαν πολλές μάχες - πειρατικές, παιχνίδι αλλά και χορός από τους πιο τολμηρούς...χιχιχι

Τα παιδιά το διασκέδασαν, οι μεγάλοι χαλάρωσαν και η βραδιά κύλησε κι αυτή σα νεράκι και πέρασε... Άλλο ένα πάρτι γενεθλίων, στέφθηκε με επιτυχία κι είμαι πολύ χαρούμενη!!!

Γιώργο μου, να τα εκατοστήσεις αγόρι μου, ζόρικο! Γλυκέ μου πειρατή να είσαι γερός και πάντα ευτυχισμένος! Άντε και στα επόμενα γενέθλια ότι μου ζητήσεις... τώρα που πήρα το κολάι, ποιος με πιάνει! Σ'αγαπάω πολύ... η μαμά σου...

CONVERSATION

28 Comments:

  1. Μπράβο και πάλι μπράβο όλα είναι υπέροχα!! Να τον χαίρεσαι τον πειρατή σου Μαρία μου, και του χρόνου με ακόμα περισσότερο χαμό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Γιάννα μου για τις ευχές και τα καλά σου λόγια! Κι εσείς να χαίρεστε το μικρό σας μαιμουδάκι! φιλιά

      Διαγραφή
  2. Να το χαίρεσαι το αγόρι σου Μαρία μου!! Χιλιόχρονος & ευτυχισμένος!! Φανταστικό το πάρτυ σας! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αθηνούλα, ευτυχώς όλα ήταν υπέροχα! φιλιά

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου που να ασχολιοσουν και περισσότερο!!! Υπέροχα όλα!! Να το χαίρεσαι το αγοράκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου αν είχα χρόνο θα έκανα άλλα τόσα...χιχιχι Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ, φιλάκια

      Διαγραφή
  4. πολύχρονος και τυχερος Μαρακι μου!! Να τον χαίρεστε και να τον καμαρωνετε!! υπεροχο το πατι σας!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελπιδάκι, μακάρι να τον έχει ο Θεός καλά όπως κι όλα τα παιδάκια του κόσμου! φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Να ζήσει το α;γοράκι σου! πάντα να το λαμαρώνετε!

    έχω μείνει έκπληκτη, ειλικρινά.
    Μπράβο και πάλι μπράβο , Μαρία μου.
    Είσαι χρυσοχέρα σε όλα.
    και τι όμορφα που ζωγραφίζεις!

    και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω Αλεξία μου ότι κι εγώ δεν μου το είχα...χιχιχι Τελικά αν δεν ασχοληθείς δεν μπορείς να μετρήσεις τις ικανότητές σου! Τελικά είναι μεγάλη χαρά το crafting! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, να χαίρεσαι κι εσύ όλη την οικογένεια! φιλιά

      Διαγραφή
  6. Nα τον χαίρεστε Μαράκι! Γερός και καλότυχος! Πωπω τι φοβερό πάρτι του έκανες! οι γάντζοι οι πειρατικοί με αποτέλειωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες είδες Μάχη μου τι κάνουμε εμείς οι μανούλες! Αφού τους έχω αδυναμία... Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές να χαίρεσαι τα παιδάκια σου, φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Καταρχάς χρόνια του πολλά! Ωραίο θέμα το πειρατικό και το υποστήριξες άψογα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Άξιζε λοιπόν η σκληρή εργασία, φαντάζομαι την ικανοποίησή του. Μπράβο σου μανούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ικανοποίηση μου ήταν μεγάλη Ελευθερία μου και το ευχαριστήθηκα στο έπακρο! Ήταν ένα θεματικό πάρτι που μου έδωσε πολλές επιλογές δημιουργίας! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια! φιλιά

      Διαγραφή
  8. Πολύχρονος, πάντα υγιής και ευτυχισμένος!!! Σίγουρα θα ξετρελάθηκε με όλες τις ομορφιές που τού ετοίμασες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω Δήμητρα, ότι πιο πολύ ξετρελάθηκα εγώ, θα με πιστέψεις! χιχιχι Εκείνος ασχολήθηκε περισσότερο με τα σπαθιά...αγόρια παιδί μου! Σ'ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Να το χαίρεσαι το αντράκι σου, πραγματικά όλα είναι πανέμορφα και το θέμα αγαπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Αθήνα, για τις ευχές σου! Ναι, όντως αγαπημένο θέμα για αγοράκια κι όχι μόνο...χιχιχι

      Διαγραφή
  10. Τι ομορφιές ετοίμασες Μαράκι μου!!! Να τον χαίρεσαι τον μικρό σου πειρατή! Πάντα τέτοια!
    Ο χάρτης θησαυρού όλα τα λεφτά. Πολύ όμορφα σχεδιασμένος και γεμάτος φαντασία. Με λίγα λόγια φανταστικός x2 :) Και όλα τα υπόλοιπα πολύ πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα ποια μιλάει, μπροστά στα δικά σου πάρτι, το δικό μου ωχριά! χιχιχι Σ'ευχαριστώ πολύ Ασπασάκι, τα ετοίμασα όλα με μεράκι κι αγάπη για τον πιο όμορφο πειρατή του κόσμου! Ο χάρτης είναι ιδέα παρμένη από το βιβλίο με τις πειρατικές κατασκευές, που λίαν συντόμως θα μοιραστώ μαζί σας...φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  11. Πολύχρονο και ευτυχισμένος Μαρία μου! Φυσικά με τέτοια πολυμήχανη μαμά το πάρτυ έγινε καταπληκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σ'ευχαριστώ πολύ Κατερινάκι, κι εσύ ότι επιθυμείς! Κρύβε λόγια, κρύβε λόγια...χιχιχι φιλάκια

      Διαγραφή
  12. Ahoy λοιπόν!!!
    Εξαιρετικά όλα κοριτσάκι μου!!
    Πολύχρονος και πολύχρωμος να είναι!!!! Γερός και Φωτεινός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σ'ευχαριστώ Μαρθούλα μου, χαίρομαι που σας άρεσε! Ελπίζω να εμπνευστούν κι άλλες μανούλες από το πάρτι μας! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια του πολλά κι ευτυχισμένα!!!
    Μπράβο Μαρία!! όλα υπέροχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωή μου, αν και καθυστερημένα, σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου! φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  15. Να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και να τον καμαρώνεις!!!Χαλάλι του ο κόπος και όλα!!! Υπέροχο το πάρτυ σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά Ίριδα κι εσύ να χαίρεσαι ότι αγαπάς! Σ'ευχαριστώ πολύ, φιλάκια

      Διαγραφή

Back
to top